Fudbal

Lacio ubedljiv protiv Đenove: Ćiro Imobile het-trikom preskočio Vlahovića na čelu liste strelaca

Komentari

Autor: Euronews

10/04/2022

-

14:24

Lacio ubedljiv protiv Đenove: Ćiro Imobile het-trikom preskočio Vlahovića na čelu liste strelaca
Lacio ubedljiv protiv Đenove: Ćiro Imobile het-trikom preskočio Vlahovića na čelu liste strelaca - Copyright Tanjug/(Tano Pecoraro/LaPresse via AP)

veličina teksta

Aa Aa

Lacio je ubedljivom pobedom u Đenovi (4:1) nastavio borbu za mesto koje vodi u Evropu, dok je Ćiro Imobile je het-trikom za 30 minuta preskočio Dušana Vlahovića na čelu liste strelaca Serije A. Imobile sada ima 24 gola na kontu, a srpski napadač 22.

Đenova je bila i bolji rival u prvih pola sata, golman Lacija Starkoša je odlično odbranio udarac Ostigarda, a dabi posle pada Picolija u šesnaestercu gostiju domaćin tražio penal. Sudija je konstataovao VAR i procenio je da nema elemenata za najstrožu kaznu.

Samo minut kasnije, Adam Marušić je promenio tok meča. Sjajno je šutirao reprezentativac Crne Gore sa 16 metara i doneo je gostima prednost. Sergej Milinković Savić je započeo napad koji je na samom isteku prvog dela duplirao prednost "lacijala". Manuel Lazari je centrirao, a Ćiro Imobile je postigao 22. gol u Seriji A i izjednačio se ponovo na čelu iste strelaca sa Dušanom Vlahovićem.

Dva gola prdnosti dali su mogućnost igračima Lacija da mirnije igraju u nastavku, a već u 63. minutu Ćiro Imobole se vratio na čelo liste strelaca jer je ugurao "jedan otpadak" u mrežu za vođstvo od 3:0. Nespretna reakcija štopera gostiju Patrika donelo je Đenovi pogodak koji su možda i zaslužili zbog ambicioznosti, ali ovo je bio dan Imobilea koji je ubacio brzo i treći pogodak u rasponu od samo pola sata i stavio tačku na novi trijumf "nebesko plavih".

Serija A, 32. kolo

Subota 

Empoli - Specija 0:0

Inter - Verona 2:0
/Barela 22, Džeko 30/ 

Kaljari - Juventus 1:2

/Žoao Pedro 10 - De Liht 45, Vlahović 75/

Nedelja

Đenova - Lacio 1:4 (0:2)
/Patrik 68 a.g. - Marušić 31, Imobile 45+1, 63, 76/

Napoli - Fiorentina 15.00 (TV Arena 1 Premium)

Sasuolo - Atalanta 15.00 (TV Arena 3 Premium)

Roma - Salernitana 18.00 (TV Arena sport 3)

Torino - Milan 20.45 (TV Arena 2 Premium)

Ponedeljak

Bolonja - Sampdorija 20.45 (TV Arena 2 Premium)

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentari (0)

Sport