Fudbal

Klop i Gvardiola jednoglasni u oceni derbija Premijer lige: "Ludilo" od intenziteta, kvaliteta...

Komentari

Autor: Euronews

11/04/2022

-

13:18

Klop i Gvardiola jednoglasni u oceni derbija Premijer lige: "Ludilo" od intenziteta, kvaliteta...
Klop i Gvardiola jednoglasni u oceni derbija Premijer lige: "Ludilo" od intenziteta, kvaliteta... - Copyright Tanjug/AP Photo/Jon Super

veličina teksta

Aa Aa

Mančester siti i Liverpul su juče na "Etihadu" pomerili fudbalske granice jer su odigrali nezapamćen meč koji se završio remijem 2:2.

"Građani" su zadržali bod prednosti nad "redsima" pa je trka za titulu šampiona Premijer lige ostala otvorena do kraja. Kvalitet i intenzitet meča nadmašio je sve do sada viđeno, asovi dva tima oduševili su planetu, ali i svoje trenere iako i jedni i drugi mogu da žale što nisu nokautirali rivala.

"Bila je izuzetna utakmica, Dva "teškaša", koji se bore jedan protiv drugog. Lud je bio intenzitet igre. Potpuno drugačiji nivo i igre i koncentracije oba tima. Ne mogu da prestanem da budem iznenađen, obožavam to. Zamislite da ste u nekom drugom klubu, da ste igrali juče, trenirali danas, a zatim gledali Siti protiv Liverpula. Ne znam šta bih uradio da to mogu da posmatram, osim što sam bio svega toga. Hajde da nastavimo dalje i da vidimo gde ćemo završiti na kraju", istakao je menadžer Liverpula Jirgen Klop.

Ništa manje oduševljen nije bio Pep Gvardiola.

"Bila je to fantastična utakmica dva tima koji su tražili pobedu. Liverpul je uživanje gledati, znao sam koliko dobro mogu da budu. Smatram da smo odigrali na visokom nivou, ponosan sam na igrače. Sada nam ostaju još sedam kola, moramo sve da ih dobijemo ili će sve biti gotovo", istakao je menadžer Sitija.

Zatim je Španac prozborio o Jirgenu Klopu:

"Ne znam da li me Jirgen rspektuje, ali ja znam da ga respektujem mnogo. On me čini boljim trenerom. Njegov tim je uvek u utakmici, stalno su agresivni. Nismo prijtaleji, njikad se nismo videli van terena. Imam njegov broj, ali ga nikad nisam zvao. Respektujem ga, ali on zna da ću naredne subote u polufinalu FA Kupa želeti da ga pobedim".

 

 

Komentari na Ostrvu su listom bili u superlativima.

"Ogroman kvalitet, ono što me je posebno impresioniralo je način na koji su top igrači do kraja igrali na pobedu. Nijedan tim nije dominirao u dužem vremenskom periodu, oba rivala su bila ekstremno kvalitetna. Ovo je veliko podsećanje za sve nas o kakvoj se igri zapravo radi", istakao je nekadašnji as Junajteda Roj Kin za "Skaj sport".

Mnogi su se složili u oceni da je ovaj duel najbolje što najjača liga na svetu, Premijer liga može da pruži.

"O, kakva utakmica! Fantastična igra oba tima, šanse, golovi, intenzitet meča... Videli smo sve što fudbal jeste i sigurno najbolje što Premijer liga može da prezentuje", kratak je bio Piter Šmajhel, nekadašnji golman Junajteda u izjavi za "Radio 5".

Naredna stanica za Siti i Liverpul je stadion "Vembli" u Londonu. Naredne subote od 16.30 časova ova dva rivala će igrati u polufinalu FA Kupa, biće to nova stranica, ali i svi veruju jedan malo drugačiji meč koji može biti odlućen i posle izvođenja penala.

Komentari (0)

Sport