Fudbal

Čukvueze šokirao Bajern i odveo Viljareal u polufinale Lige šampiona

Komentari

Autor: Euronews

12/04/2022

-

23:14 >> 23:30

Čukvueze šokirao Bajern i odveo Viljareal u polufinale Lige šampiona
Bajern-Viljareal - Copyright AP Photo/Matthias Schrader, Pool

veličina teksta

Aa Aa

Šok u Minhenu, Bajern je u četvrtfinalu završio svoje učešće u Ligi šampiona ove sezone.

Bavarci su bili nadomak produžetaka, ali je Čukvueze u 88. minutu postigao gol vredan Viljarealovog plasmana u polufinale elitnog takmičenja - 1:1. Igrači Viljareala su presekli napad domaćih, Čukvueze je dobio loptu na desnoj strani, šutirao iz prve i savladao Nojera za konačnih 1:1 (ukupno: 2:1 za Viljareal).

Najbolju priliku u prvom delu igre Viljareal je imao u 42. minutu kada je Dandžuma sjajno prošao po levoj strani, ali su defanzivci Bajerna uspeli da mu zasmetaju pa je njegov udarac završio pored gola.

U poslednjim trenucima prvog poluvremena Moreno je imao šansu da uveća prednost Viljareala u ovom dvomeču ali je napadač ''Žute podmornice'' iskosa sa leve strane uspeo da zatrese spoljni deo mreže.

U drugom delu igre Bajern je imao veliku šansu u 50. minutu kada je Sane sjajno pronašao Upamekana u šasnaestercu, koji je snažno šutirao ali ne i precizno pa je lopta otišla preko gola.

Već u narednom napadu Bajern je krunisao inicijativu: Levaddovski je postigao svoj 13. pogodak u sezoni posle greške odbrane Viljareala koja je jako loše pokušala da iznese loptu do centra.

Tomas Miler je propustio veliku priliku u 71. minutu kada je nakon centaršuta glavom bio neprecizan sa nekih 7-8 metara. Viljareal će u polufinalu igrati protiv boljeg iz dvomeča između Benfike i Liverpula, Redsi imaju prednost od 3:1 iz prvog meča na ''Lužu''.

BAJERN: Nojer - Ernandez (od 87. Dejvis), Upamekano, Pavar - Gorecka, Kimih, Koman, Sane - Miler (od 90. + 3 Čupo-Moting), Musijala (od 82. Gnabri), Levandovski.

VILJAREAL: Rulji - Estupinjan, Pau Tores, Raul Albiol, Fojt - Kokelan (od 84. Čukvueze), Kapu, Pareho (od 90. + 3 Orije) - Lo Selso, Dandžuma (od 84. Pedraza), Đerar Moreno. 

Komentari (0)

Sport