Fudbal

Debakl Bajerna u Ligi šampiona ima svoje uzroke: Navijači krive Nagelsmana, Levandovski protiv uprave

Komentari

Autor: Euronews

13/04/2022

-

09:47

Debakl Bajerna u Ligi šampiona ima svoje uzroke: Navijači krive Nagelsmana, Levandovski protiv uprave
Debakl Bajerna u Ligi šampiona ima svoje uzroke: Navijači krive Nagelsmana, Levandovski protiv uprave - Copyright Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

veličina teksta

Aa Aa

Bledo izdanje Bajerna u Španiji, bolje u Minhenu, doprinelo je senzaciji u četvrtfinalu Lige šampiona jer je Viljareal iz jedinog šuta u okvir gola (Čukvueze 87) uzdignutih ruku napustio Nemačku (1:1, prvi meč 0:1), pa će u polufinalu čekati boljeg iz duela Liverpula i Benfike.

"Džin je ubijen", najupečatljiviji naslova koji oslikava meč u kome je Bajern samo statistički bio Bajern (24/4 šut, 64 odsto posed lopte), ali ne i igrački. Podatak da je Viljareal u 180 minuta iz dva udarca u okvir gola postigao dva gola za prolaz je za istoriju...

Međutim, ova eliminacija od, treba reći, neverovatno srčane i organizovane ekipe Viljareala koju maestralno predvodi Unai Emeri, nije došla "s neba", smatraju pre svega navijači Bavaraca koji prstom upiru u trenera Julijana Nagelsmana.

"Nemoguće da je čitava ekipa naprasno u padu formu, krivica je direktno Nagelsmanova", samo su neki od komentara na društvenim mrežama.

Onu moć koju je Bajernu dao Hansi Flik do prošle sezone, trebalo je mladi trener da podigne na viši nivo, a dogodilo se to da Bavarci ni u Bundesligi ne dominiraju kao ranije, s tim da im je forma pala u najvažnijem delu sezone. Jer, titula u Bundesligi se podrazumeva za Bajern, a uspeh je samo veliki "ušati pehar" Lige šampiona.

 

 

"Razliku je napravilo onih 0:1 iz prve utakmice, tada smo izgubili duel. U revanšu smo igrali vrlo dobro, bila je ovo jedna od naših boljih predstava prethodnih meseci. Bilo je izgledna prilika da povedemo 2:0, a Viljareal se praktično celu utakmicu nije pomerio iz odbrambenog položaja", rekao je Nagelsman.

I odmah je upitan "da li se smatra sigurnim na klupi".

"Ne znam šta me dalje čeka, ali ne plašim se neprijatnih situacija u narednim nedeljama. Postoje mnogo gore stvari na svetu", odgovorio je Nagelsman.

Znali su i Bajern i Viljareal da ishod umnogome zavisi od raspoloženosti Roberta Levandovskog. Jeste Poljak postigao gol za vođstvo od 1:0, ali mu se po izrazu lica vidi da je nezadovoljan.

"Bild" tvrdi da je "Leva" razočaran šefovima Oliverom Kanom i Hasoanom Salihamidžićem i da je prekinuo svaku priču sa njima oko produžavanja ugovora koji mu ističe na leto 2023. godine.

Priče da je dao reč Barseloni da će doći ovog leta ako se dva kluba dogovore oko obeštećenja, posle ovakve situacije na relaciji uprave i golgetera tima dobijaju na legitimitetu.

U Minhenu će prvo mporati da urade analizu, a zatim da naprave neke poteze koje bi vratili ekipu na željeni nivo.

Komentari (0)

Sport