Fudbal

Viljarealov "druid" Unai Emeri: Ovde smo da pobedimo, a ne da kažu da smo fini, iz malog grada...

Komentari

Autor: Euronews

13/04/2022

-

10:30

Viljarealov "druid" Unai Emeri: Ovde smo da pobedimo, a ne da kažu da smo fini, iz malog grada...
Viljarealov "druid" Unai Emeri: Ovde smo da pobedimo, a ne da kažu da smo fini, iz malog grada... - Copyright Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

veličina teksta

Aa Aa

Viljareal je neuništiv, treneru Unaiju Emeriju kapa dole za sve što radi sa ovim timom. "Žutu podmornicu" je prošle sezone provozao do trofeja Lige Evrope, ove je preko Junajteda, Atalante i Jang Bojsa provukao u nokaut fazu, pa topedovao Juventus, a u četvrtfinalu i Bajern.

Platio je klub iz oblasti Valensije (50.000 stanovnika) cenu u Primeri jer će mu biti teško da dođe do Evrope, ali način na koji igraju zaista imponuje. Savršena defanziva, maestralna organizacija, ubitačna tranzicija su lik i delo Emerija. Zato je posle druge senzacije u Ligi šampiona ostao ponizan, ali uzdignute glave.

 

 

"Senzacije su nepobedive, zadovoljan sam jer postižemo velike stvari. Bila je velika utakmica, znali smo da ćemo morati da se branimo i imati samo nekoliko momenata koje moramo iskoristiti. Uživajmo u polufinalu, znajući da smo tu, ali da pobedimo, a ne da nam kažu kako nam je lepo, da kažu da smo fini iz malog grada. Ni da smo Asteriks i Obeliks, jer mi imamo projekat", jasan je bio Emeri koga su mediji simpatično uporedili sa druidom Panoramiksom iz serijala crtanih filova o Asteriksu i Obeliksu.

Govorio je Emerri i o samom meču, kaže da je kritičan momenat bio kada je Levandovski postigao gol i da je "drugi gol visio". 

"Utakmica se igra 180 minuta. Mi smo izašli kao pobednici. Nismo gubili vreme. Sada svi mi imamo više posla. Hajde da se pripremimo jer se osećamo na profesionalnom planu da smo prepoznati. Želimo da zadržimo poniznost. U dobrom budi stabilan, a u lošem prepoznaj da nešto nisi uradio kako treba".

 

 

Liverpul bi trebalo da bude rival u polufinalu jer ima lepu prednost iz Lisabona (3:1).

"Da biste nešto uradili morate da uradite važne stvari, da pobedite favorite. Onaj trijumf protiv Juventusa nam je dao samopouzdanje. U polufinalu ćemo pokušati da stvorimo okolnosti koje nam daju šanse. Liverpul je sjajan tim i Benfika takođe. Biće to sjajno polufinale za uživanje", zaključio je fudbalski "druid" Emeri.

Komentari (0)

Sport