Fudbal

Iran ukida vize tokom SP u Kataru: Svi posetioci Mundijala su dobrodošli

Komentari

Autor: Euronews

13/04/2022

-

15:10 >> 15:17

Iran ukida vize tokom SP u Kataru: Svi posetioci Mundijala su dobrodošli
Katar 2022 - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Svi posetioci predstojećeg fudbalskog Svetskog prvenstva u Kataru moćo će nesmetano da uđu u Iran, prenose svetski mediji.

Dve strane su se dogovorile da uvedu bezvizni režim tokom trajanja Mundijala (21. novembar  120. decembar), a sve u cilju da se podstakne dolazak što većeg broja turista u Iran.

"Iranske granice će biti otvorene i svako ko bude želeo moći će da uđe u zemlju. Želimo da ugostio turiste iz celog sveta i da ih upoznamo sa lepotama Irana", poručio je portparol iranske Vlade Ala Bahadori-Jahromi.

Posetiocima Mundijala posebno može da bude zanimljivo ostrvo Kiša koje se nalazi na 40 minuta letom od Dohe, odnosno šest sati putovanja brodom, a koje odlikuju peščane plaže.

Upravo bi jedna deo navijača koji odluče da putuju u Katar mogli da budu smešteni na ovom ostrvu koja je odlično povezano sa Dohom.

Reprezentacija Irana se, inače, treći put u nizu plasirala na Svetsko prvenstvo i u Kataru će igrati u grupi B zajedno sa selekcijama Engleske i SAD. Četvrti tim u ovoj grupi će biti poznat nakon što Škotska i Ukrajina odigraju svoj meč, a potom pobednik tog duela odmeri snage protiv selekcije Velsa.

Komentari (0)

Sport