Fudbal

Trener Sitija Pep Gvardiola zadovoljan i zabrinut: U velikoj smo nevolji sa povredama

Komentari

Autor: Euronews

14/04/2022

-

09:42 >> 09:44

Trener Sitija Pep Gvardiola zadovoljan i zabrinut: U velikoj smo nevolji sa povredama
Pep u Madridu - Copyright Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

veličina teksta

Aa Aa

Mančester siti je patio u poslednjih pola sata protiv Atletika, ali je uspeo da neokrenjen završi meč (0:0) i obezbedi plasman u polufinale Lige šampiona gde će im rival biti Real Madrid.

Trener Pep Gvardiola bio je zadovoljan trećim plasamanom Sitija u polufinale elitnog takmičenja.

"U drugom poluvremenu oni su bili bolji od nas. U prvom smo imali šanse, ali generalno mi smo u polufinalu i to smo zaslužili posle ove dve utakmice. Protivnik je bio dosta težak. Svi timovi iz Lige šampiona koji dođu ovde su veoma teški. Primamo malo golova, ali u drugom poluvremenu su bili bolji. Od 180 minuta, oni su bili bolji u poslednjih 25", rekao je Katalonac.

 

 

Međutim, on je iskazao veliku zabrinutost za finiš sezone.

"Bili smo u velikoj nevolji sa povredama. Ne možemo da zaboravimo da smo pre tri dana imali težak meč. Igrati sa Liverpulom pa gostovati ovde je prilično teško. Ne znam šta će se destiti u narednih nekoliko nedelja. Danas ćemo slaviti jer je to tek treći put u istoriji da siti igra polufinale Lige šampiona", dodao je Gvardiola.

Siti već u subotu na "Vembliju" igra polufinale FA kupa sa Liverpulom (16.30), a do prvog meča polufinala Lige šampiona sa Real Madridom imaće i dva prvenstvena meča sa Brajtonom i Votfordom. Povrede i ne tako "dug roster" mogu da skroje sudbinu Sitija do kraja trke za tri trofeja.

Komentari (0)

Sport