Fudbal

Nkunku odveo Lajpcig u polufinale Lige Evrope

Komentari

Autor: Euronews

14/04/2022

-

20:51 >> 20:59

Nkunku odveo Lajpcig u polufinale Lige Evrope
Kristofer Nkunku - Copyright Spada/LaPresse via AP

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Lajpciga su pobedom nad Atalantom u Bergamu (0:2) obezbedili plasman u polufinale Lige Evrope, gde ih čeka bolji iz dvomeča Braga-Rendžers.

Lajpcig je poveo u 18. minutu: Lajmer je imao dosta praznog prostora po desnoj strani i to je iskoristio, ubacio loptu u sredinu a Nkunku došao do svog 13. gola na gostujućim terenima ove sezone.

Na startu drugog dela igre sporna situacija: posle slobodnog udarca koji je izveo Malinovski, lopta je Danija Olma pogodila u ruku. Sudija Antonio Mateu Lahoz je pogledao snimak i odlučio da nije bilo elemenata za najstrožu kaznu. 

Samo četiri minuta kasnije gosti su imali lepu priliku da povećaju prednost: Muso je loše intervenisao, Lajmer je imao priliku da ga matira jer je imao praktično prazan gol ispred sebe ali nije lepo zahvatio loptu koja je završila u gol autu.

U 86. minutu Muso je neoprezno startovao nad Nkunkuom, pa sudija Lahoz nije imao dilemu i dosudio je jedanaesterac za Lajpcig. Francuz je bio siguran sa bele tačke i tako odveo svoj tim u polufinale Lige Evrope.

Lajpcig će prvi meč polufinala igrati na svom terenu.

ATALANTA: Muso - Palomino, Demiral (od 70. Skalvini), De Ron - Zapakosta, Frojler (od 88. Pašalić), Kopmajners, Hatebur - Boga (od 70. Mirančuk), Malinovski (od 58. Murijel), Zapata

LAJPCIG: Gulači - Gvardiol (od 79. Poulsen), Orban, Simakan - Anhelinjo, Lajmer (od 73. Adams), Kampl (od 79. Halstenberg), Henrihs (od 73. Klosterman) - Olmo, Nkunku, Andre Silva (od 63. Soboslai)

Revanš mečevi četvrtinala Lige Evrope

Danas

Atalanta - Lajpcig 0:2 (prvi meč 1:1)
/Nkunku 18, 87p/

(1:1) Barselona - Ajntraht F. 21.00 (TV Arena 1 Premium)

(1:1) Lion - Vest Hem 21.00 (TV Arena 2 Premium)

(0:1) Rendžers - Braga 21.00 (TV Arena 3 Premium)

Komentari (0)

Sport