Fudbal

Crvena zvezda - Partizan 0:0: Crveno-beli sačuvali dva boda prednosti

Komentari

Autor: Euronews

16/04/2022

-

19:53 >> 21:22

Crvena zvezda - Partizan 0:0: Crveno-beli sačuvali dva boda prednosti
Strahinja Eraković i Rikardo Gomeš - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Uživo, Crvena zvezda - Partizan 0:0 kraj

Drugo poluvreme

90+4. minut: Zvezda je sačuvala "nulu" i dva boda prednosti nad Partizanom koji u nastavku 

90. minut: Lopta je voše u vazduhu nego na travi, Zvezda agresivno brani "nulu"

86. minut: Uveo je Stanojević Natha da proba da kreira napad za pobedu.

84. minut: Imao je Pavkov na 16 metara otvioren šut, ali je poslao loptu visoko preko gola

80. minut: Velika borba i nervoza na obe strane, grub faul Terzića s leđa nad Kangom, ali Jovanović drži sve u svojim rukama. Žuti karton.

76. minut: Ponovo preti Partizan sa distance. Vujačić je sa 25 metara šutirao pravo u Borjana.

73. minut: Uvodi Stanojević Lazara Markovića, trebalo bi očekivati veći pritisak Partizana jer je vremena sve manje.

68. minut: Preti Partizan, Menig je sa 17 metara šutirao snažno, ali je Borjan izbacio loptu u korner. Bio je to prvi šut crno-belih u okvir gola.

 

 

60. minut: Nema prilika, obe ekipe su fokusirane prvo na defanzivu, nema mnogo rizika u igri. Čeka se kiks na obe strane, Pavkov je posle trećeg snažnijeg faula požuteo.

55. minut: Zvezda dosta bolje izgleda u nastavku, izgleda su korekcije na poluvremenu i izmene urodile plodom. Crmo-beli bezopasni u prvih desetak minuta nastavka.

50. minut: Pavkov je već u uvodnim minutama pokazao da je dominantniji u skoku u odnosu na štopere crno-belih. Domaćin za sada kontroliše meč u nastavku, ali nema prilika.

Počeo je drugi deo, Zvezda ima povoljniji rezultat, ali crno-beli su bili kvalitetniji i očekuje se da će napasti rivala. Urošević se povredio, pa će ga u timu crno-belih zameniti Lutovac. Zvezda je uvela Gajića i Pavkova umesto Pićinija i Ohija.

Prvo poluvreme

45. minut: Imao je Partizan kontru četiri na dva, ali je Srnić sprečio Meniga. Kraj prvog dela, Partizan ima vuiše za čim da žali jer je bio kvalitetniji rival. Zvezda je razočarala igrom, ali ima rezultat koji im odgovara.

42. minut: Pokušao je Gelor Kanga sa 25 metara, ali je Stevanović lako odbranio. Bio je to prvi udarac crveno-belih ka golu.

40. minut: Partizan je izveo prekid sa desne strane, Eraković je povlačio i oborio Miletića i bio bi verovatno penal, da Menig i Kiletić nisu bili u ofasajd poziciji. 

 

 

35. minut: Mnogo je tenzije, a malo pravog fudbala. Partizan je do sada konkretniji, a Jevtović i Zdjelar su uz pomoć Jojića uspostavili bolju kontrolu na sredini terena. Crveno-beli bez šuta za sada, ali i bez prave ideje kako da ugroze rivala.

30. minut: Pustio je sudija Jovanović da se igra muški, sa dosta kontakta i zbog jednog nedosuđenog faula nad Terzićem trener crno-belih Stanojević je zaradio žuti kraton. Zbog grubog faula nad Terzićem je i Rodić dobio karton.

25. minut: Imala je Crvena zvezda dva kornera, ali je Partizan uspeo da se odbrani. Prvu veliku šansu promašio je Terzić. Kvinsi Menig je uspeo da oduzme loptu Sanogu, poslao je na 7-8 metara odakle je mladi napadač Partizana šutitrao preko gola.

 

 

20. minut: Zvezda pokušava da iz osvojene druge lopte organizuje brzu tranziciju, ali crno-beli za sada ne greše na sredini terena i preko brzonogog Meniga pravi višak. Posle jedne takve akcije Holanđanina, Urošević je opasno centriao sa leve strane, ali je Borjan uspeo da interveniše.

15. minut: Mnogo borbe, bez šansi, sedam-osam faulova i dva ukazivanja pomoći lekara, bilans us prvih 15 minuta derbija. Ohi i Rikado Gomeš su padali u šesnaestercima, ali Jovanović nije nasedao na ove pokušaje.

10. minut: Previše ziheraški igra domaćin, nema igre koju su forsirali tokom sezone što omogućava rivalu da vrši konstantan pritisak i igra na polovini rivala. Međutim, sem šuta Uroševića sa 15 metara pored gola, nema ni prilika gostiju.

5. minut: Žustro je počelo, sa jakim duelima, čini se da su crno-beli hrabrije ušli u duel jer je njima potrebniji trikumf za povratak na čelnu poziciju. Crveno-beli su mirnije započeli meč, suprotno od prethodnog kada su pritiskali rivala od starta meča.

Počeo je meč pred ispunjenim tribinama stadiona "Rajko Mitić".

Crvena zvezda - Partizan 0:0 u toku

Stadion: "Rajko Mitić". Kapacitet: 45.000. Sudija: Srđan Jovanović.

Crvena zvezda: Borjan - Pićini (od 46. Gajić), Eraković, Dragović, Rodić - Sanogo, Srnić - Katai, Kanga, Ivanić (od 70. Ben) - Ohi (od 46. Pavkov).

Partizan: Stevanović - Miljković, Vujačić, Miletić, Urošević (od 46. Lutovac) - Zdjelar, Jevtović - Terzić, Jojić, Menig (od 86. Natho) - Rikado Gomeš.

Crvena zvezda od 18.00 časova (TV Arena 1 premium) dočekuje Partizan u 167. večitom derbiju, u okviru 31. kola plej-ofa Superlige Srbije, koji može i ne mora da odluči novog šampiona.

Za peti derbi u istoriji koji se igra na današnji dan, treneri obeju ekipa poslali su na teren najjače i očekivane sastave. Kada su izabrali "bonus igrače" (Eraković i Terzić), Dejan Stanković i Aleksandar Stanojević odlučili su se za očekivane sastave. 

Stanković je na teren poslao istu postavu koja je ovog proleća pobedila 2:0 u 166. derbiju, dok je Stanojević na drugoj strani odlučio da pojača vezni red, posebnu defanzivnu liniju jer je Marko Jevtović u startnoj postavi, a na klupi je ostao Bibras Natho.

Derbi je poveren najboljem arbitru Srđanu Jovanoviću koji će treći put u Superligi, a četvrti ukupno voditi najznačajniju utakmicu srpskog fudbala.

 

 

Crvena zvezda i Partizan odigraće 167. prvenstveni derbi na stadionu "Rajko Mitić", a crveno-beli imaju bolji skor jer su ostvarili 66 pobeda, 53 puta je bilo nerešeno, a 47 puta su slavili crno-beli, uz gol razliku.

Superliga Srbije, 31. kolo 

Plej-of

Petak

Radnički Niš - Voždovac 0:0

Subota

Čukarički – TSC 2:2 (0:1)
/Rakonjac 51, 64 - Mirčevski 36, Đakovac 53/

Crvena zvezda - Partizan 18.00 (TV Arena 1 Premium)

Nedelja

Vojvodina – Napredak 18.00 (TV Arena 3 Premium)

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Superliga, 31. kolo

Plej-aut

Petak

Radnik - Radnički 1923 1:1
/Spasić 36 - Brnović 69/

Subota

Mladost  Proleter 0:0

Nedelja

Spartak - Novi Pazar 14.00 (TV Arena 1 Premium)

Kolubara- Metalac  16.00 (TV Arena 2 Premium)

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentari (0)

Sport