Fudbal

Real na korak od titule u Primeri: Benzema odlučio derbi u Sevilji

Komentari

Autor: Euronews

17/04/2022

-

23:08

Real na korak od titule u Primeri: Benzema odlučio derbi u Sevilji
Real Madrid - Copyright Tanjug/(AP Photo/Angel Fernandez)

veličina teksta

Aa Aa

Derbi na stadionu "Sančez Pishuan" završen je pobedom Real Madrida rezultatom 3:2. Sevilja je nadigrala rivala u prvom poluvremenu, ali su gosti uzvratili u nastavku. 

U finišu meča izjednačili su na 2:2, a potom preko fantastičnog Karima Benzeme stigli do tri boda. 

Rezervista gostiju Naćo tek je ušao u igru, na terenu je proveo minut  kada je krenuo u napad i u maniru golgetra zatresao mrežu za 2:2.  

Rodrigo je bio asistent za izjednačenje, a u drugom minutu nadoknade priremio je šansu Benzemi, koji je po pravilu u takvim situacijama neumoljiv. Matirao je obranu domaćih za trijumf svog tima i najverovatnije titulu u šampionatu Španije       

   
Sevilja je briljirala u prvom delu. U 21. minutu dosuđen je prekršaj za domaćina na 20 metara od gola. Madriđani nisu bili disciplinovani u živom zidu, Militao se pomerio, napravio prolaz, a Ivan Rakitić to znalački iskoristio. Njegov šut završio je iza leđa Kurtoe - 1:0.

Fudbaleri Reala se još nisu oporavili od šoka, kada je usledio novi. Sjajna akcija domaćina po levoj strani u 24. minutu, dubinsku loptu sa polovine domaćina Akunja je glavom prosledio do Korone koji je protrčao pored Militaa i pored istrčalog golmana gostiju proigrao Erika Lamelu, a Argentinac iskoristio zicer i udarcem po zemlji povisio na 2:0.

Na početku drugog poluvremena Karvahal i Vinisijus su izveli školsku akciju po levoj strani, na kraju, spakovali su šansu Rodrigu koji je sa peterca pogodio i vratio svoj tim u igru. Bila je to najava velikog povratka "Kraljevskog kluba", koji su Naćo i Benzema realizovali u samom finišu.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

      

Komentari (0)

Sport