Fudbal

Bibras Natho dirgovao, pogađao i asistirao: Partizan pobedio Čukarički 3:1

Komentari

Autor: Euronews

20/04/2022

-

20:00 >> 20:27

Bibras Natho dirgovao, pogađao i asistirao: Partizan pobedio Čukarički 3:1
Bibras Natho dirgovao, pogađao i asistirao: Partizan pobedio Čukarički 3:1 - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Čukarički je sapleo Partizan u 30. kolu Superlige, ali u Humskoj je gazda bio Bibras Natho, pa su crno-beli pobedom od 3:1 (1:0) nastavili trku sa Crvenom zvezdom i posle 32. kola Superlige Srbije. Izraelac je dirigovao igrom, pogodio je mrežu iz penala, učestvovao u druga dva pogotka, pa "parni valjak" nije imao poteškoća da stigne do nove pobede.

Partizan je očekivano od starta napao, već u trećem minutu Rikardo Gomeš je posle kornera dobro šutirao glavom sa pet metara, ali je Mićović maestralno intervenisao.

Igrao je Čukarički otvoreno, Ndjijae je pet minuta kasnije bio u odličnoj poziciji na nekih desetak metara, ali je slabo zahvatio loptu.

Pretio je Partizana sa distance, udarac Natha odbranio je Mićović, a "bombu" Zdjelara ispratio je pogledom - pored gola. Ofanziva domaćina urodila je plodom u 19. minutu. Natho je ušao u šesnaesterac, šutirao, lopta je pogodila u ruku Uroša Drezgića i dileme nije bilo - jedanaesterac. Bibras Natho je uspešno realizovao udarac za vođstvo Partizana.

 

 

Vodeći pogodak je dodatno otvorio meč jer je Čukarički napadao koliko mu je Partizan dozvolio. Pretili su gosti posle prekida, međutim, odbrana domaćina je bila sigurna.

Partizan je dobio više prostora u tranziciji, Rikardo je u dva navrata imao situacije "jedan na dva" i nije uspeo da ih realizuje. Golman Mićović je u 35. minutu ukrotio još jedan pokušaj golgetera Superlige Srbije, da bi Bibras Natho na isteku prvog dela sa 13 metara šutirao tik pored stative.

Samo šest minuta u nastavku bilo je potrebno domaćinu da reši meč. Crno-beli su duplirali prednost na startu drugog poluvremena. Natho je izveo prekid, levi beg Čukaričkog Tošić je nespretno glavom vratio loptu u peterac pravo na noge štoperu Igoru Vujačiću koji ovaj poklon nije propustio da iskoristi.

 

 

Nije prošlo ni 180 sekundi, crno-beli iz Humske su opet zatresli mrežu Mićovića. Pas Natha ka Rikardu Gomešu nije uspeo da prekine Drezgić, pa je golgeter Superlige upisao 23. gol u šampionatu, a 31. u sezoni.

 

 

Greška Siniše Saničanina nije ostala nekažnjena. Stefan Kovač je dobio poklon loptu na 12 metara i poslao je u sam ugao nemoćnog Stevanovića, pa je Čukarički od 61. minuta smanjio prednost domaćina.

 

 

Partizan je posle tog gola nastavio da kontroliše meč, manje je rizikovao u napadu i udaljio goste od gola Stevanovića. Nije bilo prilika, pa su crno-beli posle 32. kola i dalje na dva boda zaostatka za liderom iz Ljutice Bogdana.

Partizan - Čukarički 3:1 (1:0)

Strelci: Natho u 20. iz penala, Vujačić u 48, Rikardo Gomeš u 51. za Partizan, a Kovač u 61. minutu za Čukarički. Stadion: Partizana. Gledalaca: oko 2.000. Sudija: Dejan Trifković

Partizan: Stevanović – Miljković, Vujačić, Saničanin, Lutovac – Zdjelar, Jojić - Menig (od 59. Holender), Natho (od 78. Jevtović), Terzić (od 59. Jović) - Rikardo (od 84. Milovanović). 

Čukarički: Mićović – Stevanović, Šapić, Drezgić (od 84. Puškarić), Tošić – Kovač (od 84. Kembel), Mijailović - Belić (od 62. Lukić), Ndijaje (od 77. Ergelaš), Savić (od 77. Čolić) - Rakonjac.

Linglong Superliga 32. kolo

Plej-of

Sreda

TSC - Crvena zvezda 0:4 (0:1)
/Ivanić 16, 64, 67, Ben 72/

Partizan - Čukarički 3:1 (1:0)
/Natho 20 penal, Vujačić 48, Rikardo Gomeš 51 - Kovač 61/

Napredak - Radnički Niš 0:4 (0:2)
/Arsić 11 penal, Mesarović 24, Mitrović 49, Milovanović 83 a.g./

Četvrtak

19.05 Voždovac - Vojvodina (TV Arena 1 Premium)

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentari (0)

Sport