Fudbal

Real Madrid hita ka tituli u Španiji: Anćeloti ide u istoriju i pobeđuje duhove prošlosti

Komentari

Autor: Euronews

21/04/2022

-

10:41

Real Madrid hita ka tituli u Španiji: Anćeloti ide u istoriju i pobeđuje duhove prošlosti
Karlo Ančeloti - Copyright Tanjug/AP Photo/Alvaro Barrientos

veličina teksta

Aa Aa

Real Madrid matematički dele tri boda od nove titule prvaka Španije, 35. u istoriji, a isto toliko deli i trenera Karla Anćelotija do besmrtnosti u svom pozivu jer će postati prvi stručnjak koji će biti šampion u pet najjačih liga Evrope (Milan 2003/04, Čelsi 2009/10, PSŽ 2012/13, Bajern 2016/17 i sada Real 2021/22).

Prošli su Ančeloti i Real kroz jedan težak period, proganjali su ih duhovi prošlosti, ali greške nisu ponovili. Kada je Real angažovao drugi put "Karlita" navijačima su na pamet pale dve činjenice: 10. titula Lige šampiona i krah u primeri 2014/15.

Italijanski trener je proveo dve sezone u Madridu, osvojio je četiri trofeja (Liga šampiona, UEFA Superkup, SP za klubove, Kup Kralja), ali ne i titulu. Real je delovao kao avion u prvom delu sezone, da bi ostao bez goriva i srušio se na kraju. Tada je ekipa fizički bila mrtva.

Duhovi prošlosti, kao i činjenica da Karlito ne voli da menja startnu postavu i zasniva igru na uigranosti i kontinuitetu, nadvili su se na "Bernabeu" u februaru. Eliminacija od Atletika u kupu, pa poraz od PSŽ, povrede Karima Benzeme, upalili su alarm samo kod navijača. Ponovo su počele priče "igra sa istim timom, ekipa je mrtva".

 

 

"Nismo umorni, neće se dogoditi isto što i tada. Mislim da sam danas bolji trener nego kad sam prvi put bio u Madridu", istakao je Anćeloti tada.

Debakl od Barselone na "Bernabeu" (0:4) nije išao na ruku Anćelotiju koji je mirno rekao "Obično ne grešim dva puta". Usledili su sjajni mečevi protiv PSŽ-a, vratio se iz "mrtvih" protiv Čelsija, čeka ga Siti za plasman u finale Lige šampiona, a u Primeri je sa četiri uzastopne pobede trasirao put ka tituli.

Ovosezonskom Realu mogu da se našu mane, ali jedina koja ne stoji je da "ekipa nema snage". Očigledno je da je kondicioni trener Pintus radio dobar posao jer su "kraljevi" u najjačim mečevima (PSŽ, Čelsi, Sevilja) uspevali da nadigraju rivala u drugom poluvremenu.

Anćeloti vodi Real u pravom smeru, može i ne mora da prođe Siti u polufinalu Lige šampiona, ali sigurno je da se ekipa neće slomiti kao na proleće 2015. godine. 

Komentari (0)

Sport