Fudbal

Barselona ruši negativne rekorde: Prvi put u istoriji Katalonci tri puta poraženi u nizu na "Kamp Nou"

Komentari

Autor: Euronews

25/04/2022

-

11:05

Barselona ruši negativne rekorde: Prvi put u istoriji Katalonci tri puta poraženi u nizu na "Kamp Nou"
Barselona ruši negativne rekorde: Prvi put u istoriji Katalonci tri puta poraženi u nizu na "Kamp Nou" - Copyright Tanjug/AP Photo/Joan Monfort

veličina teksta

Aa Aa

Tri koraka napred, pa tri nazad. Barselona ove sezone ruši brojne negativne rekorde, pa se tako prvi put u istoriji dogodilo da zabeleže tri uzastopna poraza na "Kamp Nou"!

Posle poraza od Ajntrahta (2:3) u četvrtfinalu Lige Evrope, usledio je poraz od Kadiza (0:1), pa sinoć i od Rajo Valejkana (0:1). To se nikad nije dogodilo, kaže čuveni statističar "Mister Čip", dodajući da su Katalonci samo još jednom u istoriji vezali tri poraza kod kuće, ali u dve sezone: dva u sezoni 97/98 i jedan na startu sezone u sezone 98/99!

Rajo Valjekano ne samo da je osvojio "Kamp Nou", već je četvrta ekipa koja je pobedila Barselonu dva puta uz jednoj sezoni (Sevilja 1934/35, Erkules 1996/97, Salamanka 97/98).

 

 

Trener Ćavi Ernandez je uradio veliki posao sa stabilizacijom Katalonaca i povratkom u borbvu za Ligu šampiona, ali je i dalje statistički jedan od najlošijih trenera u poslednjih 40 godina. 

Naime, ako se gleda minimum 25 mečeva u sezoni, po broju pobeda Ćavi ima 53 odsto uspešnosti (17 pobeda, na 32 meča). Lošiji od njega su bili samo Karlos Reksač (37 pobeda na 76 mečeva), Sera Ferer (24/51) i Luis Aragones (23/50).

 

 

Srećna okolnosti za Katalonce je što imaju šest vbodova više od petoplasiranog Betisa na pet kola do kraja i što će izvesno ipak uskočiti u vagon Lige šampiona. 

Barselona dočekuje 1. maja Majorku, zatim joj sledi možda ključni meč u Sevilji protiv Betisa, dočekuje Seltu, odlazi Hetafeu i na kraju 22. maja igra na "Kamp Nou" protiv Viljareala.

Ako se pogleda raspored i činjenica da tri meča igra na "Kamp Nou" za pedigre kluba Barselone ne bi trebalo da bude problema da zadrži jedno od četiri prva mesta. Ali, ako se pogleda statistika iz poslednja tri meča pred svojim tifozima - sva čuda su moguća. Barselona mora da nauči da pobeđuje kod kuće, smatraju španski mediji.

Komentari (0)

Sport