Fudbal

Vlahović je mlad, mora da nauči kako da se kontroliše: Alegri o tome šta nedostaje napadaču Juventusa

Komentari

Autor: Euronews

26/04/2022

-

10:54 >> 11:30

Vlahović je mlad, mora da nauči kako da se kontroliše: Alegri o tome šta nedostaje napadaču Juventusa
Dušan Vlahović - Copyright Tanjug/(Marco Bucco/LaPresse via AP)

veličina teksta

Aa Aa

Nije bio Dušan Vlahović u startnoj postavi Juventusa na sinoćnjem meču protiv Sasuola (2:1), što je podgrejalo priče o tome kako između njega i trenera Masimilijana Alegrija postoje određene nesuglasice.

Međutim, šef stručnog štaba crno-belih izTorina negira te navode i naglašava da je srski reprezentativac bio odustan iz takitčkih razloga.

"Dušan je mlad igrač, koji ima tek 22 godine. On daje celog sebe, mnogo se troši i mora da nauči kako da se kontroliše. Mnogo razgovaramo na tu temu kako da pronađe balans, a trudim se da kroz utakmice stekne to iskustvo, zbog čega je i ušao u drugom poluvremenu", poručio je Alegri.

Italijanski stručnjak je zatim otkrio šta je ono što najviše zamera Vlahoviću i na koji način pokušava to da promeni.

"Dešava mu se da zbog prevelike želje često bude nekontrolisan i da zbog toga ne iskoristi prilke u koje uđe. Na tome mora mnogo da radi, da bude fokusiran. Ali kao što sam već rekao, on ima tek 22 godine i sve je to normalan proces sazrevanja", rekao je Alegri.

Iako su njegvoi fudableri slavili u duelu protiv Sasuola, iskusni stručnjak nije zadovoljan onim što su pružili njegovi igrači.

"Serija A ulazi u završnicu i ukolio želite da se borite za najveći plasman onda morate da budete na mnogo višem nivou. Ljut sam, to sam rekao i igračima jer ne smemo da dozvolimo da nam rival tako lako dolazi do gola, pa onda moramo da jurimo rezultat", istakao je Alegri posle meča.

Komentari (0)

Sport