Fudbal

Liverpul želi novo finale Lige šampiona, Viljareal traži novo čudo

Komentari

Autor: Euronews

27/04/2022

-

13:26

Liverpul želi novo finale Lige šampiona, Viljareal traži novo čudo
Liverpul želi novo finale Lige šampiona, Viljareal traži novo čudo - Copyright Tanjug/AP/Jon Super/Matthias Schrader

veličina teksta

Aa Aa

Polufinale Lige šampiona u fudbalu obeležavaju dueli engleskih i španskih klubova.

Mančester siti i Real Madrid odigrali su u utorak uveče spektakularnu utakmicu u prvom polufinalu Lige šampiona, a javnost očekuje i da duel Liverpula i Viljareala ne bude ništa manje interesantan.

Utakmica Liverpul - Viljareal biće odigrana večeras od 21 čas.

Viljareal će se četvrti put sastati sa rivalom iz Engleske u svom petom polufinalu velikih evropskih takmičenja. Do sada je bio bolji samo od Arsenala, i to prošle sezone, na putu do trofeja u Ligi Evrope.

Španski klub traži novo čudo. Viljareal je u grupi završio ispred Atalante i Jang Bojsa, a iza Mančester junajteda.

Potom su usledili fantastični dvomeči u nok-aut fazi. Prvo je eliminisan Juventus, iako je na samom startu prve utakmice delovalo da neće biti tako.

Tada je srpski napadač Dušan Vlahović već u prvom minutu doneo prednost Juventusu. Ali, Viljareal se nije predavao i na revanš je otišao sa 1:1, pogotkom Danija Pareha.

Očekivalo se da Juventus neće imati težak posao u revanšu, ali je Viljareal dematovao sve. Pobedio je 3:0 u Torinu i zakazao duel sa Bajern Minhenom.

Još manje šanse davale su se Viljarealu u četvrtfinalu. Bajern je bio apsolutni favorit. Međutim, prva utakmica i pobeda španske ekipe 1:0 pokazala je da to baš nije tako. Usledio je revanš, Nemci su imali 1:0 do samog finiša, a onda je na scenu stupio Čukuvueze i pogotkom u 88. minutu rastužio Bavarce, a svoj tim odveo u borbu za samo finale.

Sada je rival Liverpul, jedan od najtrofejnijih evropskih klubova i, kao što je to bilo u prethodne dve runde, favorit protiv Viljareala.

Problem Liverpulu može da predstavlja borba na dva fronta. Ekipa Jirgena Klopa osim o Ligi šampiona mora da razmišlja i o Premijer ligi, gde je u igri za titulu, a pet kola pre kraja ima bod manje od vodećeg Mančester sitija.

Viljareal, s druge strane, tih problema nema, i može punu koncentraciju da usmeri na Ligu šampiona, iako se u La ligi bori za mesto koje vodi u Evropu. Trenutno je sedmi na tabeli, sa četiri boda više u odnosu na Atletik Bilbao koji je mesto ispod onog koje donosi Ligu konferencija.

Viljareal je imao težak put do polufinala, a nije bilo lako ni Liverpulu. Engleski klub se "prošetao" kroz grupu, da bi potom za rivala imao Inter. Pobeda u Milanu 2:0 otvorila je vrata prolaska, tako da je poraz na domaćem trenu od 1:0 bio bezbolan. Potom je usledio duel sa Benfikom u četvrtfinalu, gde je Klopov tim čini se lako izašao na kraj sa Portugalcima.

Nema sumnje da nas u drugom polufinalnom duelu očekuje prava borba, kako u prvom susretu u Liverpulu, tako i u revanšu kroz nedelju dana.

Veliki problem za Viljareal može da predstavlja to što je pod upitnikom najbolji fudbaler tog kluba, Đerar Moreno. On ima problema sa mišićem i, kako stvari stoje, izvesno je da neće biti u prvoj postavi, ali se Unaj Emeri neće libiti da ga uvede u igru ako bude bilo potrebe.

Mogući sastavi

LIVERPUL: Alison - Aleksander-Arnold, Konate, Van Dajk, Robertson - Henderson, Fabinjo, Tijago - Salah, Mane, Dijaz.

VILJAREAL: Rulji - Fojt, Albiol, Tores, Estupinan - Pareho, Kokelan, Kapu - Lo Selso - Čukuvueze, Danžuma.

Komentari (0)

Sport