Fudbal

Crvena zvezda opet na prvom mestu: "Kišni čovek" Ben slomio Čukarički

Komentari

Autor: Euronews

27/04/2022

-

20:30

Crvena zvezda opet na prvom mestu: "Kišni čovek" Ben slomio Čukarički
Crvena zvezda opet na prvom mestu: "Kišni čovek" Ben slomio Čukarički - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Crvena zvezda je pobedila Čukarički 1:0 (1:0) u 33. kolu Superlige i zadržala je čelnu poziciju sa dva boda više od Partizana. Srećna okolnost i majstorija Bena doveli su crveno-bele do tri boda, ali će navijači sigurno želeti da što pre zaborave meč zbog blede, neinventivne igre u toku većeg dela meča, a biće zabrinuti zbog stanja povrede golmana Milana Borjana. Kapitenu crveno-belih se ukazivala pomoć skoro 10 minuta, a na kraju je ostala nedoumica zašto je sudija Momčilo Marković meč produžio samo četiri minuta.

Fudbaleri Crvene zvezde po jakom pljusku kružili su "kao kiša oko Kragujevca" oko zgusnute odbrane Čukaričkog čekajući da se otvori neka pukotina i nju su uz mnogo sreće dočekali tek u 39. minutu kada je Ben doneo prednost na poluvremenu.

Gosti su ostavili domaćinu posed lopte i disciplinovano, u dva bloka, zatvarali su prostor, pa golman Mićović u prvih 25 minuta nije imao posla. 

Pokušavala je Zvezda da preti iz prekida, Katai je imao u 22. minutu slobodan udarac sa 20 metara. Međutim, pogodio je samo živi zid. Nije se Čukarički samo branio, imao je nekoliko dolazaka do 16 metara, ali ne i zvaršni udarac.

Najbolju priliku od starta za domaćina imao je Milan Pavkov u 26. minutu. Posle kornera Gelora Kange, visoki napadač je sa pet metara pogodio stativu. Imali su crveno-beli problema u organizaciji igre, Katai se vraćao na svoju polovinu kako bi probao da započne akcije, menjali su pozicije Ben i Kanga, ali su u prvom delu zamisli trenera gostiju Milana Lešnjaka, pre svega sa dupoliranjem desnih bekova, urodili plodom. 

Miladin Stevanović koji je igrao ofanzivnije u odnosu na Rogana, a vrlo uspešno je presecao brojne akcije domaćina, u 37. minutu je izveo vrlo dobar slobodan udarac sa 25 metara, ali se Borjan ispružio koliko je dug i uspeo je da odbrani udarac. Bio je to i najopasniji šut gostiju ka golu Zvezde u prvom delu.

U fudbalu je potrebna sreća uz majstorstvo, pa je Zvezda na opisani način povela u 39. minutu. Seku Sanogo je šutirao sa 25 metara, lopta se od Kataija odbila do El Fardu Bena na 10 metara. Napadač sa Komora je majstorski prevario Tošića i sa pet metara matirao Mićovića. Bio je to 13. gol u sezoni najboljeg inostranog napadača u istoriji crveno-belih (82 gola).

 

 

Imao je Milan Pavkov u 43. minutu veliku priliku, ali je čekao, pa je Šapić u odsudnom momentu stigao da ga izblokira.

Zvezda je komotnije i bez mnogo žurbe mogla da igra u nastavku jer je imala prednost, a Čukarički je malo pomerio odbrambenu zonu prema rivalu što je samo iskazivalo njihovu nameru da pokušaju da stignu do izjednačenja. Lukić je pokušao sa 16 metara, ali je njegov udarac išao pravo u golmana Borjana. 

Sjajnu akciju Kataija i Ivanića golman Mićović nije dozvolio da se pretoči i u lep pogodak. Uspeo je nogama da odbrani udarac Ivanića sa 10-tak metara u 55. minutu. Nismo navikli od Zvezde da ima tako "prazan hod" kao u prvih 15 minuta nastavka, da igra bez ritma a nema ubedljivu prednost. Uvideo je trener Dejan Stanković da ekipi nedostaje i energije pa je na teren poslao Slavoljuba Srnića i Ohija.

U 66. minutu došlo je do sudara Borjana i Erakovića prilikom proklizavanja Kovača, pa je deblji kraj izvukao golman crveno-belih. Dobio je jak udarac u potkolenicu leve noge, bila mu je ukazivana pomoć skoro 10 minuta, ali je kapiten stisnuo zube i ostao na golu.

 

 

Posle pauze Ohi je propustio veliku priliku. Milan Gajić je odlično prošao po desnoj strani, a Norvežanin sa pet metara nije uspeo da pogodi mrežu. Međutim, Zvezda večeras nije ličila na sebe, bilo je previše grešaka u pasu, premalo trčanja bez lopte da bi igra bila tečnija a ekipa opasnija po rivala.

Kako je Zvezda došla do gola tako je mogao i Čukarički da izjednači. Dragović se okliznuo, Ergelaš našao na 15 metara od gola, ali je Gajić uspeo da ukliza i izblokira udarac. Uvidevši da od drugog gola neće biti ništa, Stanković je u poslednjih sedam minuta "zatvorio meč" uvođenjem Pankova i Krstičića.

Crvena zvezda - Čukarički 1:0 (1:0)

Strelci: Ben u 39. minutu. Stadion: „Rajko Mitić“. Gledalaca: oko 3.000. Sudija: Momčilo Marković

Crvena zvezda: Borjan – Gajić, Eraković, Dragović, Rodić – Sanogo, Kanga (od 90. Pankov) – Ben (od 65. Srnić), Ivanić, Katai (od 90. Krstičić) – Pavkov (od 65. Ohi). 

Čukarički: Mićović – Rogan, Puškarić, Šapić, Tošić – Mijailović, Kovač (od 90. Belić)– Stevanović (od 58. Roganović), Lukić (od 58. Ergelaš), Savić – Aganspahić (od 90. Kembel).

Superliga Srbije, 33. kolo

Plej-of

Utorak

Radnički Niš – Vojvodina 1:0
/Mićibući 49/

Sreda

Partizan - TSC 4:1 (2:1)

/Natho 41, Rikardo 43, Miljković 49, Jović 62 - Vukić 31/

Voždovac – Napredk 3:0 (3:0)
/Milović 21, Ćirković 23, Pantović 28/

Crvena zvezda – Čukarički 1:0 (1:0)
/Ben 39/

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentari (0)

Sport