Fudbal

Knauf i Kamada pogađali za pobedu Ajntrahta u Londonu: Vest Hem sa golom zaostatka u revanš

Komentari

Autor: Euronews

28/04/2022

-

22:55

Knauf i Kamada pogađali za pobedu Ajntrahta u Londonu: Vest Hem sa golom zaostatka u revanš
AP Photo/Kirsty Wigglesworth - Copyright Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

veličina teksta

Aa Aa

Ajntraht je u veoma uzbudljivom meču u Londonu savladao Vest Hem sa 2:1 i tako obezbedio sebi gol prednosti pred revanš meč polufinala Lige Evrope. Knauf i Kamada su svojim golovima naneli poraz ''Čekićarima'' kojima će u Frankfurtu biti znatno teže.

Gosti su od starta krenuli ofanzivno, što im se isplatilo već nakon 49 sekundi kada je Rafael Santos Bore na sjajan način uposlio Knaufa, koji se ubacivao iz drugog plana, a potom fenomenalnim trzajom glave matirao Alvara Areolu za vođstvo Ajntrahta.

Šansu za izjednačenje londonski klub je imao u 14 minutu, ali je pogođen samo okvir gola. Džerod Boven je primio odličan pas unutar protivničkog šesnaesterca, te se namestio i šutirao, ali je lopta pogodila stativu.

Ipak, izjednačenje je usledilo u 21. minutu. Kurt Zouma je glavom prebacio loptu na drugu stativu, gde se našao agilni Majkl Antonio, koji je pravim kung-fu potezom zatresao mrežu Ajntrahta i vratio svoj tim u igru.

U drugom delu su ponovo gosti prvi poveli. Igrao se 54. minut kada je Sou odigrao odličan dupli pas sa Lindstramom, a potom je istrčao pred Areolu, ali nije uspeo da ga savlada. Sve to je odlično pratio Daiči Kamada i natrčao na odbitak, te bez mnogo problema ugurao loptu u nebranjeni gol za novo vođstvo nemačke ekipe.

Kamada se u drugom delu potpuno razigrao, pa je u 79. minutu imao šansu za novi gol. Japanac je imao jedan na jedan situaciju sa Kregom Dosonom, ali je lucidno pokušao da šutne pored štopera. Ipak, lopta ga je pogodila u petu i završila na stativi, tako da je rezultat ostao nepromenjen.

Najbolju šansu za izjednačenje domaći su imali u 91. minutu, kada je sreća pogledala Ajntraht. Džerod Boven je na fantastičan način ''makazicama'' već savladao Kevina Trapa, ali nije imao sreće, te je lopta pogodila prečku i odbila se od gola.

Sastavi:

Vest Hem: Areola, Džonson, Doson, Zuma, Kresvel, Rajs, Souček, Bouven, Benrama, Lansini, Antonio

Ajntraht Frankfurt: Trap, Tuta, Hintereger, Ture, Knauf, Sou, Rode, Kostić, Lindstrom, Kamada, Bore

Revanš meč je na programu za sedam dana u Frankfurtu.

Liga Evrope, polufinale:

RB Lajpcig - Rendžers 1:0
/Anhelinjo 85/

Vest Hem - Ajntraht Frankfurt 1:2
/Antonio 21 - Knauf 1, Kamada 54/

Komentari (0)

Sport