Fudbal

Liga konferencija: Raspucani Fejenord pobedio Marsej, remi Lestera i Rome

Komentari

Autor: Euronews

28/04/2022

-

23:00

Liga konferencija: Raspucani Fejenord pobedio Marsej, remi Lestera i Rome
Fejenord - Olimpik Marsej 3:2 - Copyright Tanjug/(AP Photo/Peter Dejong)

veličina teksta

Aa Aa

Još jedan vatromet golova viđen je na utakmici Fejenorda u Ligi konferencija. Na pet mečeva u nokaut fazi tima iz Roterdama postignuto je 26 pogodaka. U polufinalnom duelu sa Olimpik Marsejom, Holanđani su slavili rezultatom 3:2 nakon brojnih preokreta. 

Igralo se svega desetak sekundi u drugom poluvremenu, Marsej je krenuo sa centra, a njihov defanzivac Ćaleta-Car pogrešio. Vratio je "kratku" loptu golmanu, a Desers bio brži od Mandade i desetim pogotkoim u Ligi konferencija doneo pobedu domaćinu.  

Meč je počeo šansom za goste, Bamba Dieng se našao pred golmanom Marsianom koji je odbranio njegov šut. 

Fejenord je izveo dve jednostvane akcije, najbolji strelci tima u Ligi konferencije odlično su sarađivali u 18. minutu. Siriel Desers je iskoristio dodavanje Luisa Sinistere i preciznim udarcem doneo vođstvo.  Dva minuta kasnije i Sinistera je pogodio mrežu rivala za 2:0.

Uzvratili su gosti, Bamba Dieng je udarcem sa ivice šesnaesterca smanjio na 2:1, a Žerson u finišu poluvremena izjednačio na 2:2. Nekoluiko sekundi je trebalo domaćinu da u nastavku stigne do trijumfa.

Roma je na gostovanju Lesteru odigrala nerešeno (1:1). Gosti su poveli u 15. minutu. Nikola Zalevski je idealno proigrao Lorenca Pelegrinija, koji je utrčao u kazneni prostor i udarcem po zemlji poslao loptu kroz noge golmanu Šmajhelu u mrežu - 0:1.

Sredinom drugog poluvremena prodor Barnsa po levoj strani i centaršut u peterac doneo je izjednačenje. Lukman je iskoristio asistenciju i poslao loptu u mrežu za konačnih 1:1.

Prvi mečevi polufinala KLife konferencije

Fejenord - Marsej 3:2

/Desers 18, 46, Sinistera 20 - Bamba Dieng 28, Žerson 40/

Lester - Roma 1:1
/Lukman 67- Pelegrini 15/                

Komentari (0)

Sport