Fudbal

Real Madrid osvojio 35. titulu: Anćeloti ušao u istoriju

Komentari

Autor: Euronews

30/04/2022

-

18:24

Real Madrid osvojio 35. titulu: Anćeloti ušao u istoriju
Karlo Ančeloti - Copyright Tanjug/AP Photo/Alvaro Barrientos

veličina teksta

Aa Aa

Real Madrid je pobedom nad Espanjolom od 4:0 osvojio titulu u Španiji, četiri kola pre kraja, pa je tako Karlo Anćeloti postao prvi trener u istoriji koji je osvajao šampionate u pet najjačih liga u Evropi.

Italijan je sada uspeo da osvoji trofej koji mu je izmakao poslednji put kad je vodio Real (2013-15), a titulom u Španiji postao je jedini trener u istoriji fudbala koji je osvajao titulu u svih pet najboljih evropskih liga!

Anćeloti je kao trener osvojio Seriju A 2004. sa Milanom, Premijer ligu sa Čelsijem 2010, Ligu 1 2013. sa Pari Sen Žermenom, Bundesligu sa Bajern Minhenom 2017. i sada konačno i Primeru 2022.

Kada se tome dodaju i tri Lige šampiona (dve sa Milanom, jedna sa Realom) i četiri finala tog takmičenja, ostaje da se kaže samo: Svaka čast!

Ovo mu je 22. trenerski trofej u karijeri. Real je ispao iz Kupa kralja, ali je i dalje u trci za Ligu šampiona. Prvi meč polufinala protiv Mančester sitija završen je porazom španskog tima 3:4 u gostima.

Bio je to meč o kome će se dugo pričati, sigurno najbolji ove godine, a rezultat Realu svakako daje nadu.

Što se tiče utakmice kojom je "overena" titula, nema mnogo šta da se kaže. Rodrigo je dao dva gola, a po jedan Marko Asensio i Karim Benzema. Možda najuzbudljiviji trenutak desio se pre meča, kada se Rafael Nadal, veliki navijač Reala, našao na terenu da poželi igračima sreću.

Komentari (0)

Sport