Fudbal

Liverpul završava posao, Viljareal se uzda u domaći teren i nada se preokretu

Komentari

Autor: Euronews

03/05/2022

-

14:40

Liverpul završava posao, Viljareal se uzda u domaći teren i nada se preokretu
Liverpul završava posao, Viljareal se uzda u domaći teren i nada se preokretu - Copyright Tanjug/AP Photo/Jon Super

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Viljareala i Liverpula sastaće se večeras u revanšu polufinala Lige šampiona.

Susret će početi u 21 čas na stadionu Keramika, koji će biti glavna uzdanica fudbalerima Viljareala u nadi da će napraviti veliki preokret.

Liverpul pred duel u Španiji ima veliku prednost. Prvu utakmicu na svom stadionu prošle nedelje dobio je rezultatom 2:0.

Viljareal je jedno od najvećih iznenađenja ove sezone u najjačem evropskom klupskom takmičenju, i sigurno je da neće olako odustati od borbe za finale.

Španski klub bio je u potpuno podređenom položaju u prvom susretu. Držao je dobar deo utakmice "nulu" Viljareal, ali ekipa Jirgena Klopa je sa dva brza gola stekla veliku prednost pred revanš.

Ono što je važno za španski klub, jeste da će u timu verovatno biti najbolji igrač Đerar Moreno, koji je imao problema sa povredom.

Ipak, ne očekuje se da će biti u startnih 11, a Emeri ima još problema. Pod upitnikom su Fransoa Kokelan i Raul Albiol, mada će se njih dvojica verovatno naći u postavi.

Glavni problem može da bude povreda Arnoa Danžume. On je propustio duel sa Alavesom za vikend.

Viljareal se uzda i u domaći teren i pune tribine stadiona Keramika. Tim Unaja Emerija nije doživela poraz pred svojim navijačima još od novembra.

Liverpul, s druge strane, ide ka dva trofeja. Sa Mančester sitijem se bori za Premijer ligu, gde ima mali zaostatak u finišu engleskog šampionata, a na dobrom putu je i u Ligi šampiona.

Jirgen Klop je u Premijer ligi u prošlom kolu igrao bez Mohameda Salaha i Trenta Aleksander-Arnolda u postavi, nije bilo i Fabinja i Tijaga Alkantare. Sva četvorica se očekuju među startnih 11.

Komentari (0)

Sport