Fudbal

Trener Viljareala žali za propuštenom šansom: Mogli smo u finale, ali falilo je nešto više

Komentari

Autor: Euronews

04/05/2022

-

09:24

Trener Viljareala žali za propuštenom šansom: Mogli smo u finale, ali falilo je nešto više
Trener Viljareala žali za propuštenom šansom: Mogli smo u finale, ali falilo je nešto više - Copyright Tanjug/AP Photo/Jose Breton

veličina teksta

Aa Aa

Živeo je Viljareal 62 minuta san o istorijskom finalu Lige šampiona, imao je 2:0, igru, kontrolu, a onda su greška za greškom, kao i prava igra Liverpula, doveli do kraha i poraza (2:3).

Trener Unai Emeri ostvario je sve što je i najavljivao, samo što je njegova "Žuta podmornica" ostala bez turbo pogona i onda potonula na dno uz tri torpeda "redsa".

"Mogli smo do finala, ali za to nam je falilo nešto više. Branili smo se dobro i nismo im dozvolili da se pozicioniraju na terenu kako znaju. Brzo smo došli do gola, pa i drugog, oni nam nisu prilazili blizu. U prvom poluvremenu živela je nada da možemo dalje", komehntarisao je sjajne momente Emeri.

Onda je i objasjio to "nešto više".

"Moreno je opet osetio bolove, nije mogao da trči u sprintu i ubrzo smo svi izgubili dosta snage. Više nismo bili isti. Trebalo nam je da imamo više lopte u nogama, ali njihovi brzi golovi su zahtevali više mentalne i fizičke snage od nas, koju nismo imali. Nismo mogli da odgovorimo na zahteve utakmice i ritma kakav je postavio Liverpul".

 

 

Nije bilo ni brzonogog Danžume, da drži dubinu...

"Ključna je bila Morenova povreda. Želeli smo u finale, ali bez Dandžume i Đerara izgubili smo opcije u napadu. Sve nam je palo u vodu u drugom poluvremenu. Fojt je bio zadužen za Dijaza, ali nismo mogli da ga zaustavimo. Sa rezultatom 2:2 mi više nismo mogli ništa da napravimo. Ne želim da pričam o prvom poluvremenu ove utakmice, jer smo bili lošiji u preostala tri. Trebalo je da damo više. Radićemo na tome da budemo bolji", istakao je Emeri.

Viljareal je u Primeri platio ceh igranju teških mečeva protiv Juventusa, Bajrna i Liverpula, moraće u preostala četiri kola da zadrže sedmo mesto koje vodi u Ligu konferencija. Međutim, za sve ono što su prikazali ove sezone u elitnom takmičenju u Viljarealu mogu da budu samo ponosni.

Komentari (0)

Sport