Fudbal

Real traži 17. finale Lige šampiona, Siti sanja Pariz i trofej

Komentari

Autor: Euronews

04/05/2022

-

10:24 >> 10:27

Real traži 17. finale Lige šampiona, Siti sanja Pariz i trofej
Real traži 17. finale Lige šampiona, Siti sanja Pariz i trofej - Copyright Tanjug/AP Photo/Dave Thompson, Pool

veličina teksta

Aa Aa

Real 17. put ili Mančester siti drugi put u finalu Lige šampiona? Grandiozni prvi meč na "Etihadu" pripao je Englezima (4:3), ali niko nikad nije smeo, niti mogao da kaže da Real na "Santijago Bernabeu" nije favorit, bar blagi.

Pogotovo kad se radi o borbi za trofejima, jer kad Madriđani "namirišu" veliki "ušati" pehar onda idu do kraja, jer u poslednjih sedam finala od 1998. godine i onog gola Predraga Mijatovića ne znaju za neuspeh kad igraju za pehar Lige šampiona.

Igrački gledano i Real i Siti će u večerašnjem duelu (21.00, TV Arena 1 Premium) dobiti po jednog značajnog igrača. Realu se posle suspenzije vraća Kazemiro, možda i najvažniji igrač veznog reda koji je bio nadigran i poražen na "Etihadu" pre osam dana. Siti, pa dobija desnog beka Žoao Kansela da zatvori Vinisijusa Žuniora i defanzivno doda brzinu zbog koje je engleski tim na kraju dobio samo 4:3.

"Veliki je izazov pred nama jer imamo priliku da se plasiramo u finale Lige šamnpiona. Znamo težinu rivala, imamo mali zaostatak a sposobni smo da ga obavimo uspešno. Moraćemo da rizikujemo, ali mi imamo kvalitet da odradimo posao uspešno. Sudariće se dva kvalitetna tima, različita, i piojedinačno i kolektivno. Ali, da biste ušli u finale Lige šampiona ne možete računati na sreću, već više na kvalitet. Sve je potrebno da se složi, pobeda se neće ostvariti samo srcem, željom, navijačkom podrškom. Moraćemo da budemo na top nivou. I individualno i kolektivno", najavio je meč trener Reala Karlo Anćeloti.

 

 

Trener Sitija Pep Gvardiola nije se mnogo osvrtao za "prosutim mlekom", svestan je da će večaras biti jedan sasvim drugačiji meč na "Bernabeu".

"Verovatno ćemo morati da odigramo bolje nego u prvog utakmici. Ali, možemo da igramo mnogo gore nego što smo igrali, pa da pobedimo na kraju. Ne možete poreći da je moja konstatacija tačna. Niko to ne zna... Nekada dobijete ono što ne zaslužujete, nekada ne dobijete ono što zaslužujete. Moramo da odigramo neverovatno dobro i pobedimo ovu utakmicu. Momci će učiniti sve da se domognu finala", rekao je Gvardiola.

Meč sudi Italijan Danijele Orsato, a da li ćemo gledati novu goleadu u sudari fudbalskih Titana zavisiće umnogome od momenta kada se mreža zatrese. Na "Etihadu" je Real poklekao već posle 120 sekundi i zato je meč bio spektakularan za gledanje, a za veliku stručnu analizu i glavobolju obojice trenera zbog nedozvoljeno velikog broja grešaka. 

Na nivou polufinala Lige šampiona, u veliko finale i duel sa Liverpulom 28. maja u Parizu otići će tim koji bude napravio manje grešaka.

Mogući sastavi

Real Madrid: Kurtoa - Karvahal, Eder Militao, Načo, Mendi - Modrić, Kazemiro, Kros - Valverde, Benzema, Vinisijus Žunior.

Mančester siti: Ederson - Žoao Kanselo, Ruben Dijaš, Laport, Zinčenko - De Brujne, Rodri, Bernardo Silva - Mahrez, Gabrijel Žezus, Foden.

Revanši polufinala Lige šampiona

Utorak

(0:2) Viljareal - Liverpul 2:3 (2:0)
/Dia 3, Kokelan 40 - Fabinjo 62, Luiš Dijaz 67, Mane 74/

Sreda

(3:4) Real Madrid - Mančester siti 21.00 (TV Arena 1 Premium)

Finale

28. maj, Pariz, stadion "Francuska"

Liverpul - Real/Mančester siti 21.00

Komentari (0)

Sport