Fudbal

Česi sigurni protiv Škotske, Šik ušao u istoriju

Komentari

Autor: Euronews

14/06/2021

-

17:01 >> 00:11

Česi sigurni protiv Škotske, Šik ušao u istoriju
Česi sigurni protiv Škotske, Šik ušao u istoriju - Copyright tanjug / AP Photo/Andy Buchanan, Pool)

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Republike Češke ostvarili su prvu pobedu na startu Evropskom prvenstva, budući da su na "Hampden parku" bili bolji od selekcije Škostke - 2:0 (0:1).

Oba pogotka postigao je fudbaler Bajera iz Leverkuzena Patrik Šik, najpre u 42, a potom i u 52. minutu. Uslovno rečeno, gostujući tim zasluženo je trijumfovao i pokazao da ima potencijal da se nađe u drugom krugu takmičenja na ovom EURU.

Drugi gol Češke uašao je u istoriju završnih turnira EP, budući da je Šik loptu ka golu uputio sa 45,5 metara razdaljine što je zvanično pogodak postignut sa najveće udaljenosti u istoriji kontinentalnih šampionata. Dosadašnji rekorder bio je reprezentativac Nemačke Torste Frings, koji je 2004. godine to učinio sa 38,6 metara.

Česi su, tako, zauzeli čelnu poziciju u grupi D ispred selekcije Engleske koja takođe ima tri boda, ali je u trijumfu protiv Hrvatske samo jednom zatresla mrežu rivala. Selekciji Republike češke će upravo vicešampion sveta biti naredni rival u petak, dok će ud rugom meču snage odmreiti Hrvatska i Škotska.

Komentari (0)

Sport