Fudbal

Siniša Mihajlović: San mi je bio da se što pre vratim u normalu

Komentari

Autor: Euronews

07/05/2022

-

15:11 >> 15:16

Siniša Mihajlović: San mi je bio da se što pre vratim u normalu
Siniša Mihajlović: San mi je bio da se što pre vratim u normalu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Trener Bolonje Siniša Mihajlović govorio je na konferenciji za medije pred utakmicu 36. kola Serije A protiv Venecije.

Srpski stručnjak osvrnuo se na vreme provedeno u bolnici, gde se poslednjih mesec dana po drugi put lečio od leukemije.Njegova ekipa je to vreme uspela da ostane neporažena i osigura mesto u eliti.

"San je bio da se što pre vratim u normalu. Kažu da vam zdravlje čini da uživate u životu, ali bolest vas tera da razumete njegov smisao. Posle 34 dana u bolnici lepe su i normalne stvari poput povratka na teren ili šetnja", rekao je Mihajlović.

Iskusni stručnjak istakao je da mu je hospitalizacija sada pala teže nego 2019. godine, naročito zbog činjenice da je zbog kovida svega tri sata dnevno viđao suprugu.

"Prvi put sam imao mnogo poseta od prijatelja, stvari koje su davale smisao borbi. Teško je bilo kada sam bio sam, mnogo sam patio, ali porodica mi je davala snagu. Mnogo vremena sam provodio u razgovoru sa njima, ali i sa igračima koji su mi pomogli u vremenu koje mi se činilo beskonačno", rekao je.

Osvrnuo se i na rezultate ekipe, koja je u njegovom odsustvu ostala neporažena na poslednjih šest utakmica, zabeleživši četiri remija i dve pobede. Mihajlović je zbog njihovog učinka dobio prizanje za najboljeg trenera Serije A u aprilu.

"Dobro su objasnili u razlozima za dodeljivalje te nagrade, kohezija između trenera, stručnog štaba i igrača je osnova svega. Često se zaboravlja da iza trenera stoje štab i tim, kao što lekar iza sebe ima zdravstveni tim. Što je kohezija veća, to se dobija bolji rezultat", zaključio je nekadašnji selektor Srbije.

Bolonja se nalazi na 13. mestu italijanskog prvenstva sa 43 boda, dok je Venecija na poslednjoj poziciji sa 22. i šanse da ostanu u eliti su gotovo nemoguće,

Komentari (0)

Sport