Fudbal

Rikardo i Terzić pogađali za pobedu Partizana nad Vojvodinom od 2:1

Komentari

Autor: Euronews

07/05/2022

-

15:57 >> 16:03

Rikardo i Terzić pogađali za pobedu Partizana nad Vojvodinom od 2:1
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Partizan je u 35. kolu Linglong Superlige savladao Vojvodinu sa 2:1 i tako se, bar na kratko, vratio na prvu poziciju na tabeli. Vojvodina je pokušala, ali nije uspela da parira zbog evidentne razlike u kvalitetu koja je krunisana golovima Terzića i Rikarda.

Pre samog početka meča, fudbaleri i svi prisutni na stadionu održali su minut ćutanja u čast nedavno preminulog Ivice Osima, legende sarajevskog Željezničara i bivšeg trenera Partizana.

MN Press

 

Crno-beli su već u četvrtom minutu došli do vođstva nakon odličnog šuta mladog Nikole Terzića. Kvinsi Menig je sjajno istrčao kontra-napad, iskoristio prostor pa proigrao Terzića, koji je veoma mudrim udarcem iz prve pronašao put do mreže.

Prvu šansu za Vojvodinu imao je crnogorski napadač, Igor Vukčević, koji je iz peterca pokušao da savlada NemanjuStevanovića, ali je golman Partizana bio dobro postavljen i bez mnogo problema zaustavio udarac.

Domaći su i nakon gola nastavili sa konstantnom ofanzivom, te su se šanse samo ređale, a jednu od boljih imao je Bibars Natho u 25. minutu, kada je glavom šutirao nakon centaršuta Meniga, ali je Emil Rockov bio na mestu.

Rikardo Gomeš je u 33. minutu imao šansu da duplira prednost svog tima, kada je istrčao sam pred golmana Vojvodine, ali nije uspeo da ga savlada.

Ipak, samo sedam minuta kasnije, napadač je zatresao mrežu. Natho je poslao fantastičan pas ka Rikardu koji se odlično otvorio, potom došao do šesnaesterca, gde se lako oslobodio dva protivnička defanzivca i pogodio unutrašnji deo stative, nakon čega se lopta odbila u mrežu za 2:0, što je bio rezultat prvog poluvremena.

Drugo poluvreme je na početku bilo znatno sporije nego prvo, te su prvu šansu imali gosti i to tek u 67. minutu kada je Miljan Vukadinović solidno šutirao sa levog boka, ali je bio neprecizan i lopta je završila u gol autu.

Prvu pravu šansu u nastavku videli smo tek u 81. minutu. Lazar Marković je primio loptu na liniji šesnaesterca, potom iskoristio brzinu i našao poziciju za udarac levom nogom, ali nije bio dovoljno precizan.

Ipak, uspeli su gosti da ublaže svoj poraz pogotkom u sudijskoj nadoknadi. Mihajlo Nešković je u 96. minutu uspeo posle jednog odbitka uspeo da zatrese mrežu Partizana, nakon čega je gol prvobitno poništen, a onda priznat nakon intervencije iz VAR sobe.

Sastavi: 

PARTIZAN (4-2-3-1): Stevanović – Miljković (od 65. Lutovac), Miletić, Saničanin, Urošević (od 74. Obradović) – Zdjelar (od 46. Fejsa), Jevtović – Terzić, Natho (od 60. Jojić), Menig (od 60. Marković) – Rikardo.

VOJVODINA (4-2-3-1): Rockov – Lazarević (od 61. Bjeković), Kovačević (od 46. Jeličić), Stevanović, Đorđević (od 70. Devetak) – Maksimović (od 46. Topić), Bastajić (od 61. Nešković) – Vukadinović, Simić, Zukić – Vukčević.

Superliga Srbije, 35 kolo

Plej-of

Petak

TSC - Napredak 2:0 (0:0)
/Mirčevski 57, Banjac 59/

Subota

Partizan - Vojvodina 2:1
/Terzić 4, Rikardo 40 - Nešković 90+6/

Crvena zvezda - Radnički 17.00 (TV Arena 1 Premium)

Ponedeljak

Čukarički - Voždovac 17.30 (TV Arena 1 Premium)

Komentari (0)

Sport