Fudbal

Atletiko dočekuje Real u derbiju Madrida: Taktičko nadmudrivanje Simeonea i Anćelotija

Komentari

Autor: Euronews

08/05/2022

-

11:06

Atletiko dočekuje Real u derbiju Madrida: Taktičko nadmudrivanje Simeonea i Anćelotija
Atletiko dočekuje Real u derbiju Madrida: Taktičko nadmudrivanje Simeonea i Anćelotija - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Derbi meč 35. kola španske Primere odigraće Atletiko i Real Madrid večeras od 21.00 (TV Arena sport 1 premium). ''Kraljevi'' u ovu utakmicu ulaze dosta rasterećenije od rivala, s obzirom na to da je titula prvaka Španije već osvojena, ali i da pred sobom imaju šansu za osvajanje Lige šampiona, jer su u polufinalu izbacili Mančester siti.

Ipak, čak i ako za jedan od timova nema rezultatskog značaja, zasigurno možemo očekivati paklenu borbu i atmosferu jer je u pitanju jedan od najuzbudljivih gradskih derbija na svetu. ''Jorgandžije'' su četvrtoplasirane na tabeli sa 61 bodom iz 34 odigrane utakmice i za cilj imaju da prestignu Sevilju, koja ima tri boda više, ali ako bude moguće i Barselonu, jer drugo mesto donosi plasman u Superkup.

Izabranici Dijega Simeonea baš i ne mogu da se pohvale nekakvom sjajnom formom, s obzirom na to da su u poslednjih šest mečeva u svim takmičenjima pobedili na samo jednom i to protiv Espanjola sa 2:1. Ove sezone su ostali bez ijednog trofeja i ako bi na neki način mogli bar malo da se iskupe za takvu sezonu to bi bilo trijumfom nad gradskim rivalom.

Čvrsta odbrana je nešto što krasi crveno-bele i tu nema izdvajanja pojedinaca jer su svi odlični i konstantni. Ali kada govorimo o napadu, situacija je malo drugačija i deluje da ofanzivci ne doprinose onoliko koliko bi mogli. Najviše se očekuje od belgijskog reprezentativca, Janika Karaska, koji je ove sezone na 30 prvenstvenih utakmica postigao pet pogodaka i upisao pet asistencija.

Sa druge strane, Real je u odličnoj poziciji i u ovaj meč ulazi bez rezultatskog pritiska, te su pojedini španski mediji najavili da će Karlo Anćeloti izvesti kombinovani sastav, ako tako nešto uopšte postoji u timu kakav je Real. 

 

 

Ipak, malo je verovatno da će biti tako, već je moguće da će Italijan u najboljem mogućem sastavu otići na ''Vanda Metropolitano'' i pokušati da svojim navijačima ulepša još jedno veče.

Naravno, u redovima šampiona najveća opasnost vreba od francuskog centarfora, Karima Benzeme, koji je zaista fenomenalan ove sezone. On je na 36 prvenstvenih utakmica čak 26 puta zatresao mrežu, a uz to zabeležio i 11 asistencija. Bio je ključan igrač i na putu do finala Lige šampiona, čije bi mu eventualno osvajanje možda donelo i zlatnu loptu.

Na poslednjih 20 međusobnih susreta ovih timova, Real je slavio na devet, Atletiko na četiri, dok je sedam puto bilo nerešeno. Što se tiče međusobnog skora trenera situacija je potpuno izjednačena. Jedan protiv drugog vodili su timove čak 16 puta i obojica pobedili po šest, uz četiri nerešena ishoda. Sada obojica imaju priliku da bar na neko vreme pređu u ''vođstvo''.

Potencijalni sastavi:

Atletiko Madrid: Oblak, Savić, Himenez, Felipe, Ljorente, De Pol, Koke, Lodi, Karasko, Suarez, Grizman

Real Madrid: Kurtoa, Karvahal, Militao, Naćo, Mendi, Kros, Kazemiro, Modrić, Rodrigo, Benzema, Vinisijus

Primera La liga, 35. kolo

Petak

Levante - Sosijedad 2:1 (0:0)
/Miramon 53, Melero 90 penal - D. Silva 66/

Subota

Majorka - Granada 2:6
/Sevilja 28, Railjo 58 - Suarez 6, Eskudero 46, Puertas 55, Molina69, 90, Uzuni 78/

Atletik B. - Valensija 0:0

Kadiz - Elče 3:0 (0:0)
/Negredo 80, Sobrino 83, Lozano 90 + 3/

Selta - Alaves 4:0 (2:0)
/Tijago Galjardo 6, Jago Aspas 34, 66, Ksimo Navaro 57ag/

Betis - Barselona 1:2 (0:0)
/Mark Bartra 79 - Fati 76, Đordi Alba 90 + 4/ 

Nedelja

Hetafe - Rajo Valjekano 14.00 (TV Arena 1 Premium)

Viljareal - Sevilja 16.15 (TV Arena 1 Premium)

Espanjol - Osasuna 18.30 (TV Arena 1 Premium)

Atletiko M. - Real M. 21.00 (TV Arena 1 Premium)

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Komentari (0)

Sport