Fudbal

Kopa Amerika: Remi Argentine i Čilea, Paragvaj savladao Boliviju

Komentari

Autor: Euronews

15/06/2021

-

09:10

Kopa Amerika: Remi Argentine i Čilea, Paragvaj savladao Boliviju
Kopa Amerika: Remi Argentine i Čilea, Paragvaj savladao Boliviju - Copyright Tanjug/AP Photo/Ricardo Mazalan

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Argentine i Čilea odigrali su nerešeno 1:1 (1:0) u meču grupe A na Kopa Amerika.

Poveo je tim selektora Skalonija u 33. minutu pogotkom Lea Mesija iz slobodnog udarca sa oko 20 metara, golman Klaudijo Bravo nije imao šanse. Ipak, sve je bacio u vodu defanzivac "gaučosa" Nikolas Taljafiko, koji je u 57. minutu faulirao Artura Vidala, a sudija je nakon konsultacije VAR tehnologije pokazao na belu tačku.

Odbranio je penal golman Argentine Emilijano Martinez, ali je na loptu natrčao Eduardo Vargas i izjednačio rezultat. Pokušavali su Argentinci ponovo da dođu do prednosti, u igru su ušli Aguero i Di Marija, ali bezuspešno. Čile se organizovano branio, pa je derbi prvog kola grupe A završen bez pobednika.

 

 

U drugom meču koji je odigran u okviru grupe A, Paragvaj je savladao Boliviju posle preokreta sa 3:1 (0:1). Poveli su Bolivijci u 10. minutu golom Savedre sa penala, ali su već u prvom poluvremenu ostali sa igračem manje zbog isključenja Kueljara. Nastavak igre pripao je selekciji Paragvaja, koja je u 62. minutu golom Kakua došla do izjednačenja. Romero je sa dva gola doneo potpuni preokret i trijumf svojoj ekipi na startu Kopa Amerike.

 

 

Komentari (0)

Sport