Fudbal

Erling Haland definitivno prelazi u Mančester siti

Komentari

Autor: Euronews

09/05/2022

-

21:11

Erling Haland definitivno prelazi u Mančester siti
Erling Haland - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Mančester Siti je navodno spreman da dovede Erlinga Halanda iz Borusije Dortmund, javlja Marka.

Poslednjih nekoliko nedelja engleski klub je ispred Real Madrida i Bajerna u trci za potpisivanje ugovora sa 21-godišnjim Norvežaninom, a on će sada nositi nebeskoplavi dres Sitija koji je njegov otac nosio tokom igračkih dana.

Kako navodi Atletik, Halandov prelazak na ”Etihad” je „gotova stvar“ i trebao bi da bude potvrđen ove nedelje. Lični uslovi između Mančester sitija i Halanda dogovoreni su u aprilu i time je otvoren put za dijalog između klubova.

Mančester siti će obavestiti Borusiju iz Dortmunda da će platiti naknadu koja je potrebna za aktiviranje oslobađajuće klauzule u ugovoru napadača, a koja iznosi 75 miliona evra (63 miliona funti).

Ako se situacija bude odvijala onako kako sve strane očekuju, Haland će biti predstavljen kao igrač Mančester sitija ove nedelje, a zatim će se pridružiti svojoj ekipi na pripremama za predsezonu.

Haland je karijeru započeo u Brineu i Moldeu u rodnoj Norveškoj, a zatim je proveo godinu dana u Red Bul Salcburgu. On se pridružio Dortmundu u januaru 2020. i postigao je 85 golova u 88 nastupa za Bundesligu.

Haland je privukao veliko interesovanje brojnih vrhunskih evropskih klubova, kao što su Real Madrid, Barselona, Bajern i Pari Sen Žermen. Međutim, on je spreman da se preseli u Mančester Siti da bi se pridružio timu Pepa Gvardiole uoči sezone 2022/23.

Komentari (0)

Sport