Fudbal

Zastave zemalja koje joj pružaju podršku na dresovima Ukrajine

Komentari

Autor: Tanjug

10/05/2022

-

18:25

Zastave zemalja koje joj pružaju podršku na dresovima Ukrajine
Twitter - Copyright Twitter

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalska reprezentacija Ukrajine u narednom periodu će igrati prijateljske utakmice u dresovima na kojima su istaknute zastave država koje je podržavaju, a među njima se našla i zastava samoproglašene države Kosovo, koju Kijev zvanično ne priznaje, prenosi Sputnjik.


Predsednik Fudbalskog saveza Ukrajine Andrej Pavelko je objavio da će ti dresovi biti korišćeni samo u pripremnim utakmicama.

Kako se navodi, na prednjoj strani dresa je, uz grb Ukrajine i logotip proizvođača opreme, nalepljen i natpis „U24“ koji najavljuje potencijalni ulaz Ukrajine u Evropsku uniju.

Zastavama država uokviren je natpis "Ujedinjeni za Ukrajinu".



Ispod te nalepnice oslikane su državne granice Ukrajine i obeležene zastavama država koje podržavaju Ukrajinu, tu je smeštena zastava Srbije, ali i zastava samoproglašenog Kosova koje Ukrajina zvanično ne priznaje, navodi Sputnjik.

Na leđima dresa, kroz formu brojeva, navedena su imena gradova u kojima je bilo ratnih dejstava tokom ruske vojne operacije u Ukrajini.

Fudbalski dresovi bili su povod ljutnje Moskve i prošle godine, kada je na dresovima reprezentacije koji su sadržali patriotski slogan i bio i obris Ukrajine koji uključuje Krim kojeg je 2014. aneksirala Rusija.

 

Komentari (0)

Sport