Fudbal

Polufinale Kupa Srbije: Partizan čeka Vojvodinu, a Zvezda Novi Pazar

Komentari

Autor: Euronews

11/05/2022

-

09:32

Polufinale Kupa Srbije: Partizan čeka Vojvodinu, a Zvezda Novi Pazar
derbi - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Partizana pokušaće danas preko Vojvodine (16.30, TV Arena 1 Premium) da se domognu osmog uzastopnog finala nacionalnog kupa, dok će fudbaleri Crven zvezde na svom terenu ugostiti Novi Pazar (18.30, TV Arena 1 Premium).

Novi, četvrti ovosezonski duel dva najpopularnija domaća kluba bio bi nešto što se očekuje nakon današnjih 180 minuta i eventualnih izvođenja jedanaesteraca, ali Kup i jeste tako zanimljiv baš zbog toga što se igra jedna utakmica i razna iznenađenja su moguća.

"U Kupu nema popravnog, više se rizikuje u datom trenutku, znamo šta nam donosi ovaj meč i želimo da ostvarimo cilj. Pobedili smo Vojvodinu pre nekoliko dana u prvenstvu i znamo da neće biti lako ponoviti taj uspeh, ali znamo šta je naš cilj. Želimo pobedu i trudićemo se da do nje stignemo", kaže trener Partizana Aleksandar Stanojević, dok njegov kolega Dragan Radojičić dodaje:

"Nepopravljiv sam optimista i želim da igramo finale Kupa, a ne da taj meč gledam na televiziji. Posle poraza od Partizana od pre nekoliko dana sam mojim igračima rekao da ništa nije nemoguće i sve ovo vreme se trudim da im usadim pobedničko razmišljanje. Nadam se da će ekipa odreagovati na adekvatan način i da ćemo uspeti u našem cilju da se borimo za trofej".

Crvena zvezda je, čini se, veći favorit u duelu protiv Novog Pazara nego što je to Partizan protiv Vojvodine, ali trener Dejan Stanković poziva na oprez.

"Novi Pazar u poslednje vreme odlično igra na rezultat, organizovani su, napravili su ogroman iskorak ka ostvarenju ciljeva, a to je opstanak u Superligi i to izgleda mnogo dobro. Kolega Sivić je ostvario pozitivan uticaj na igru Novog Pazara. Međutim, igramo na našem stadionu, pred našim navijačima, za koje iz srca želim da ih bude što više, jer se polako približavamo kraju i naši momci su zaslužili podršku. Još jedna utakmica u nizu ka našem cilju. Da će biti teško - hoće, a od nas zavisi koliko", istakao je Stanković.

Težina Kupa i činjenica da se igra samo na jednu utakmicu su upravo ono što ide na ruku Novopazarcima, čiji trener Tomislav Sivić gaji nadu da bi iznenađenje moglo da se dogodi.

"Nerealno bi bilo da pričam o tome kako ćemo pobediti Zvezdu, ali u Kupu je sve moguće. Podigli smo formu i dolazimo u Beograd da se nadigravamo. Tokom karijere sam uspevao da napravim slične podvige, pa se nadam da bi to mogao da bude slučaj i sada", rekao je Sivić.

Komentari (0)

Sport