Fudbal

Real potvrdio transfer Ridigera: Karlo dobija fizičko "čudo" sa liderskim kapacitetom

Komentari

Autor: Euronews

11/05/2022

-

10:46 >> 10:47

Real potvrdio transfer Ridigera: Karlo dobija fizičko "čudo" sa liderskim kapacitetom
Antonio Ridiger - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Stigla je potvrda iz Sitija za transfer Erlinga Halanda, za Adejemija iz Dortmunda, ali i ona iz Real Madrida za - Antonija Ridigera.

Kako se i najavljivalo pre više od tri nedelje, defanzivac Čelsija od leta će karijeru nastaviti u Real Madridu. Potpisan je ugovor do leta 2026. godine, uz opciju produžetka za još godinu dana, a zvanična potvrda iz kluba stići će na kraju sezone jer je takav dogovor.

Za sada stoji samo slika Ridigera i predsednika Madriđana Florentina Pereza iz kluba, kao i brojne potvrde od neimenovanih čelnika finaliste Lige šampiona.

 

 

Real je pažljivo birao novog komandanta odbrane, trener Karlo Anćeloti je potcvrdio da je devet puta slao skaute da uživo opserviraju nemačkog reprezentativca kako ne bi pogrešio u proceni. Uz one briljantne pratije Ridigera u dvomeču četvrtfinala Lige pšampiona protiv Reala, jedinstven zaključak je da su Madriđani pazarili "fizičko čudo sa liderskim sposobnostima".

Real će u 29-godišnjem Nemcu dobiti sve što je izgubio odlaskom Serhija Ramosa: kvalitetan prvi pas, čitanje igre, snagu u duelu, nadmoć u skoku i velike mogućnosti da sa njim u postavi igraju u raznim sistemima, prenosi "Marka".

 

 

Ridiger ima natprosečne fizičke karakteristike i šampionsku karakternu crtu koja je veoma važna kada nosite dres Real Madrida, sigurno najvećeg kluba na planeti. Ostaje samo da se dobro upari sa Ederom Militaom kroz trenažni proces, a pretpostavlja se da bi njegovim dolaskom Davide Alaba mogao da igra i na mestu levog štopera u formaciji sa "trojicom defanzivaca pozadi" i na poziciji levog beka u "liniji od četvorice odbrambenih igrača".

Komentari (0)

Sport