Fudbal

Sadio Mane pred teškom odlukom: Ostanak u Liverpulu ili selidba u Bajern ili Barselonu?

Komentari

Autor: Euronews

11/05/2022

-

11:24 >> 11:25

Sadio Mane pred teškom odlukom: Ostanak u Liverpulu ili selidba u Bajern ili Barselonu?
Sadio Mane pred teškom odlukom: Ostanak u Liverpulu ili selidba u Bajern ili Barselonu? - Copyright Tanjug/AP Photo/Rui Vieira, file

veličina teksta

Aa Aa

Sadio Mane igra jednu od najboljih sezona u Liverpulu, ali je poslednjih nedelja postao i najveća enigma. Još uvek nije produžio aktuelni ugovor sa klubom koji ga vezuje još godinu dana, a sve su jasnije najave da bi na leto mogao da promeni sredinu i pojača Barselonu ili Bajern.

Španski mediji ističu da je trener Barselone Ćavi Ernandez uveren da bi dovođenjem selegalskog napadača bio sklopljen šampionski tim, a veoma važna činjenica je da bi sam igrač dobio centralnu ulogu u timu, samim tim i mogućnost da bi na "Kamp Nou" mogao da postane i "Zlatna lopta". "Mundo Deportivo" smatra da bi dolazak Manea mogao da dobije efekat za Barselonu kao kada je Samjuel Eto stigao 2004. godine i golovima doprineo osvajanju Lige šampiona.

Sa druge strane, sportski direktor Bajerna Hasan Salihamidžić se prošlog petka sastao sa agentom igrača Liverpula u Španiji. Nemački gigant traži krilnog napadača sposobnog da u najjačim mečevima napravi razliku, a Mane to čini već nekoliko godina u dresu Liverpula, ali i selekcije Senegala. Mane je ove sezone na 48 mečeva postigao 22 gola uz četiri asistencije i dao je značajan doprinos uspehu ekipe.

 

 

Nerešena situacija sa Robertom Levandovskim naterali su čelnike Bavaraca da traže druga rešenja, Mane nije isti tip igrača kao maestralni Poljak, ali može da igra i u srcu napada jer njegove brzinske i tehničke sposobnosti omogućavaju mu razne transformacije na drugačijim pozicijama.

Mane je na raskrsnici, u Liverpulu je stalno u senci Mohameda Salaha i on želi da izađe iz nje. Što su čelnici Liverpula bliži potpisu novog ugovora sa "Faraonom", to je i Senegalac sve bliži odlasku sa "Enfilda". Cena? Ne manja od 40 miliona evra, smatraju mediji.

Komentari (0)

Sport