Fudbal

Veljko Paunović želja Saragose: Drugoligaš traži "recept" za povratak u Primeru

Komentari

Autor: Euronews

14/05/2022

-

15:54

Veljko Paunović želja Saragose: Drugoligaš traži "recept" za povratak u Primeru
Veljko Paunović - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Srpski stručnjak Veljko Paunović (44) mogao bi da postane novi trener Saragose, javljaju lokalni španski mediji iz tog grada.

Kako se navodi, rukovodstvo drugoligaša nije zadovoljno učinkom sadašnjeg trenera Huana Injasija Martineza, čija je pozicija dodatno uzdrmana nakon što je klub zauzeo 14. poziciju Segunde tri kola pre kraja prvenstva.

Paunović je navodno u dobrim odnosima sa investitorom kluba Horheom Masom, koji je zajedno sa nekadašnjom fudbalskom legednom Dejvidom Bekamom na čelu Intera iz Majamija.

Masa, američki biznismen imao je priliku da upozna srpskog trenera, tokom njegovog mandata na klupi Čikaga, gde je proveo četiri sezone u periodu od 2015. do 2019. godine.

Posle epizode u SAD, Paunović je godinu i po dana vodio Reding u Čempionšipu, gde je pod velikim pritiskom napustio klub u februaru.

Prema pisanjima španskih medija, Saragosa nije jedina zainteresovana za usluge srpskog stručnjaka, međutim ne navode se imena ostalih klubova. 

Najveći uspeh u trenerskoj karijeri Paunović je napravio 2015. godine, kada je predvodio omladinsku reprezentaciju Srbije (do 20 godina) do zlatne medalje na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu.

Komentari (0)

Sport