Fudbal

Partizan se ne predaje, ubedljiva pobeda nad Voždovcem

Komentari

Autor: Euronews

16/05/2022

-

22:23

Partizan se ne predaje, ubedljiva pobeda nad Voždovcem
Partizan se ne predaje, ubedljiva pobeda nad Voždovcem - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Partizana pobedili Voždovac u pretposlednjem kolu Superlige Srbije.

Partizan je u šestom kolu plej-ofa srpskog prvenstva slavio u gostima protiv Voždovca. Bilo je 3:0. Crno-beli su tako ostali u igri za titulu šampiona, iako ništa ne zavisi od njih.

Sada Partizan ponovo ima dva boda manje od "večitog" rivala Crvene zvezde. 

Crvenoj zvezdi je potreban bod protiv upravo Voždovca u poslednjem kolu u subotu da osvoji petu uzastopnu titulu. Partizan će se na kraju sezone sastati sa Radničkim iz Niša.

Kada je reč o duelu Partizana i Voždovca na "krovu", možda i najveći utisak ostavio je Rikardo Gomeš, koji je postigao 36, pa 37. gol ove sezone za crno-bele, čime je postao najbolji strelac u klupskoj istoriji u jednoj takmičarskoj godini.

Duel je trebalo da počne u 16.30, ali je odložen zbog toga što je dojavljeno da je na stadionu Voždovca postavljena bomba. Kada je ustanovljeno da nema opasnosti, start susreta je pomeren za kasnije.

Bilo je 3:0, uz dva gola Rikarda i jedan Igora Vujačića.

Partizan je dominirao od samog starta, čak je i na početku dao gol koji je poništen zbog ofsajda. Crno-beli su na poluvremenu imali dva gola prednosti, zahvaljujući Rikardu, koji je oba puta bio precizan iz penala, u 29. i 39. minutu.

Crno-beli su dominirali i u drugom poluvremenu, a konačan rezultat postavio je Vujačić u 66. minutu.

Komentari (0)

Sport