Fudbal

Kadeti Srbije počinju učešće na Evropskom prvenstvu: Belgija prvi rival

Komentari

Autor: Euronews

17/05/2022

-

09:48

Kadeti Srbije počinju učešće na Evropskom prvenstvu: Belgija prvi rival
Kadeti Srbije počinju učešće na Evropskom prvenstvu: Belgija prvi rival - Copyright FSS

veličina teksta

Aa Aa

Kadetska reprezentacija Srbije (igrači do 17 godina) započinje danas učešće na Evropskom prvenstvu u Izraelu, a rival će im biti selekcija Belgije (16.30).

Generacija 2005. koja nas je već obradovala u dva veoma zahtevna kruga kvalifikacija, želi korak više na Prvenstvu Evrope. U grupi koja je od strane svih učesnika proglašena kao najjača, "orliće" posle duela protiv Belgije očekuju i susreti sa Turskom (20.maj) i Španijom (23. maj).

"Došli smo u Izrael sa željom da na najbolji način prezentujemo srpski fudbal, da se pokažemo u pravom svetlu. Posle zahtevnih kvalifikacija, podigli smo lestvicu, postavili novi cilj i sada idemo od meča do meča. Jedina smo selekcija iz regiona koja je uspela da se plasira među 16 najboljih reprezentacija u uvom uzrastu i sama ta činjenica govori o kvalitetu koji je prisutan u Izraelu", kaže selektor Krivokapić i dodaje:

"Jedinstvo tima je najvažnije i mi smo najjači kao grupa. U takvim okolnostima uvek iskoči neki pojedinac. Svi igrači koji se nalaze ovde opravdali su dolazak svojim igrama, ali i ponašanjem. Imamo dobru atmosferu, tim koji želi uspeh, tim koji je spreman da se bori do kraja. Pokazali su to momci kroz kvalifikacije, pokazaće to i ovde. Važno je da se pruži maksimum, da budeš pošten prema sebi i dresu koji nosiš, a ako neko bude bolji, fudbal je to, pružićemo ruku i čestitati".

Belgija je zajedno sa Španijom bila u elitnoj rundi kvalifikacija, zajedno su izborili plasman na Prvenstvo Evrope.

"Dobra su selekcija, uostalom ovde niko nije slučajno. Imaju fizički moćne pojedince, ali mi gledamo sebe, važno je da se ispuni sve ono što se traži. Sve respektujemo, ali pre svega verujemo u sebe, naš tim, momke koji će, verujem, pokazati da imaju lepu budućnost", rekao je Radovan Krivokapić.

Komentari (0)

Sport