Fudbal

Notingem Forest izbacio Šefild u penal seriji: Kris Samba nepremostiva prepreka za ''Oštrice''

Komentari

Autor: Euronews

17/05/2022

-

23:34

Notingem Forest izbacio Šefild u penal seriji: Kris Samba nepremostiva prepreka za ''Oštrice''
Notingem Forest izbacio Šefild u penal seriji: Kris Samba nepremostiva prepreka za ''Oštrice'' - Copyright Tanjug/Zac Goodwin/PA via AP

veličina teksta

Aa Aa

Notingem Forest će borbu za ulazak u Premijer ligu voditi sa Hadersfildom, s obzirom na to da je dvostruki šampion Evrope bio bolji od Šefild junajteda nakon jedanaesteraca - 4:3. Iako je u prvom meču Notingem bio bolji sa 2:1, ''Oštrice'' su u revanšu uspele da trijumfuju istim rezultatom, ali je fenomenalni golman, Kris Samba, bio nesavladiv sa 11 metara.

Domaći su dobro otvorili meč i poveli pogotkom Brenana Džonsona u 19. minutu, kada se u ulozi asistenta našao Sem Saridž.

Tada je ukupna prednost Foresta iznosila 3:1, ali se gosti nisu predavali. Naime, već na startu drugog poluvremena, u 47. minutu, Morgan Gibs-Vajt je iskoristio proigravanje Sandera Bergea i doneo izjednačenje.

Potpuni preokret videli smo u 75. minutu. Džordž Baldok je uposlio Džona Fleka, koji je potom zatresao mrežu i odveo utakmicu u produžetke.

U dodatnih 30 minuta nismo videli veliku šansu ni na jednoj od strana, iako je bilo veoma dinamično i neizvesno. Tek u nadoknadi drugog produžetka domaći su strepeli, jer je postojala opcija da zbog neopreznosti jednog od defanzivaca sudija pokaže na belu tačku, što se nije desilo, te je bilo jasno da će jedanaesterci odlučiti pobednika.

Prvi je odgovornost preuzeo fudbaler Šefilda, Oli Norvud i jako dobro šutirao, ali Kris Samba na fantastičan način odbranio njegov udarac. Potom je siguran bio Brenan Džonson, dok je i drugi Irac u redovima gostiju bio neuspešan. Samba je ponovo pročitao i odbranio Konoru Hurahanu. 

Pitanje pobednika moglo je i definitivno biti rešeno, ali je Džo Loli pri rezultatu 3:2 šutirao visoko preko gola i tako održao Šefild u igri. Ipak, uloga heroja pripala je Sambi, potpuno zasluženo, pošto je uspeo da odbrani i treći penal i to Gibs-Vajtu.

Da podsetimo, Fulam i Bornmut su se direktno plasirali u Premijer ligu, dok će Šefild/Forest u finalu plej-ofa igrati protiv Hadersfilda, koji je ranije eliminisao Luton.

Komentari (0)

Sport