Fudbal

Portugal slavio protiv Mađarske: Ronaldo zvanično najbolji strelac u istoriji Evropskih prvenstava

Komentari

Autor: Euronews

15/06/2021

-

19:55

Portugal slavio protiv Mađarske: Ronaldo zvanično najbolji strelac u istoriji Evropskih prvenstava
Portugal slavio protiv Mađarske: Ronaldo zvanično najbolji strelac u istoriji Evropskih prvenstava - Copyright Tanjug AP/Bernadett Szabo

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalska reprezentacija Portugala savladala je selekciju Mađarske rezultatom 3:0 u okviru prvog kola grupe F Evropskog prvenstva. Golove su postigli Rafael Gereiro i Kristijano Ronaldo.

Pun stadion u Budimpešti bio je pravi ambijent sa sjajan otpor mađarske reprezentacije. Fenomenalno su odolevali napadima rivala, a u nekoliko navrata i ugrozili gol Ruja Patrisija. Prvo poluvreme završeno je bez golova, s obzirom da je najbolje šanse Portugala, Žota upropastio svojom sebičnošću. U prvom navratu je mogao da odigra do Kristijana Ronaldo, umesto toga je šutnuo i to je jako iznerviralo portugalskog kapitena. U drugom navratu nije pustio loptu Brunu Fernandešu koji je takođe burno reagovao.

Drugo poluvreme je u početku ličilo na prvo, Portugal je napadao, a Mađarska odolevala, sve do jednog momenta. Naime, u 84. minutu Rafael Gereiro je postigao vodeći pogodak za svoju reprezentaciju, a u 87. Kristijano Ronaldo pogodio iz penala, koji je napravljen nad Rafom Silvom koji je ušao u igru dvadesetak minuta ranije. Ovim golom je napadač Juventusa postao najbolji strelac u istoriji Evropskih prvenstava.

Tačku na ovaj meč, stavio je Ronaldo, kada je posle sjajne akcije i duplog pasa sa Brunom Fernandešom zatresao mrežu Mađara u drugom minutu nadoknade. Portugalci ovom pobedom izbijaju na prvo mesto grupe F, a naredni meč igraju protiv Nemačke 19. juna u Minhenu, dok će Mađari snage odmeriti sa reprezentacijom Francuske ponovo na stadionu u Budimpešti.

 

 

Sastavi:

Mađarska: Gulači – Botka, Orban, At. Salaj – Lovrenčič, Klajnhajsler (od 78. Šiger), Nađ (od 90+5 R. Varga), Šafer (od 65. Nego), Fiola (od 89 K. Varga), Šalaj (od 77. Šon), Salaj

Portugal: Patrisio – Semedo, Dijaš, Pepe, Gereiro – Danilo, Karvaljo (od 81. Sančes), Fernandeš (od 89. Mutinjo), – Ronaldo, Žota (od 81. A. Silva), B. Silva (od 71. R. Silva).

Komentari (0)

Sport