Fudbal

Serija A odabrala najbolje za sezonu 2021/22: Vlahović bez priznanja, Brozović vezista godine

Komentari

Autor: Euronews

20/05/2022

-

19:29 >> 20:00

Serija A odabrala najbolje za sezonu 2021/22: Vlahović bez priznanja, Brozović vezista godine
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Iako je ostalo još jedno kolo do kraja italijanskog prvenstva, Serija A je podelila nagrade za najboljeg golmana, defanzivca, vezistu, napadača i mladog igrača za ovu sezonu.

Za najboljeg mladog igrača prošle sezone proglašen je srpski fudbaler, Dušan Vlahović, kome ovoga puta nikakvo priznanje nije dodeljeno. Naime, ovoseznosku nagradu za najboljeg mladog fudbalera dobio je igrač Napolija, Viktor Osimen, koji je na 26 odigranih utakmica postigao 14 pogodaka i upisao dve asistencije.

U kategoriji napadača izdvojen je trenutno prvi strelac lige, Ćiro Imobile, koji je ove sezone za Lacio nastupio na 31 utakmici, postigao čak 27 pogodak i zabeležio dve asistencije.

 

 

Što se tiče igrača iz veznog reda, titulu najboljeg je poneo fudbaler Intera, Marselo Brozović. On je odigrao 34 meča u domaćem šampionatu i uprkos ne tako zapaženom učinku (dva gola i asistencija) bio je fantastičan tokom čitave sezone, te je potpuno zasluženo dobio ovo priznanje.

 

 

Titulu najboljeg defanzivca poneo je štoper Torina, Bremer, koji je zabeležio čak 33 nastupa i pružio jako dobre partije, kojima je privukao mnoge evropske klubove. Ipak, Torino se tokom sezone i nije baš najbolje kotirao na tabei i iako je sada van zone ispadanje, deluje da će Bremer još više zablistati kada ode u neki veći klub, što se čini vrlo izvesno.

 

 

Za najboljeg čuvara mreže progašlen je golman Milana, Majk Menjon. On je ovog leta stigao iz Lila i zaista pružio nemerljiv doprinus ''rosonerima'' koji su nikad bliže osvajanju titule.

 

 

Da podsetimo, nagrade se dodeljuju po merilima Stats Performa, odnosno, sistema koji meri ne samo direktan učinak, već i kretanje igrača sa loptom i bez nje, što se smatra veoma temeljnom analizom, a onda i potpudno validnom za određivanje najboljih.

Komentari (0)

Sport