Fudbal

Stanojević pred poslednje kolo Linglong Superlige: Ne verujem da možemo do titule, ali ne gubim nadu

Komentari

Autor: Euronews

21/05/2022

-

17:04

Stanojević pred poslednje kolo Linglong Superlige: Ne verujem da možemo do titule, ali ne gubim nadu
Stanojević pred poslednje kolo Linglong Superlige: Ne verujem da možemo do titule, ali ne gubim nadu - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Partizan će u poslednjem kolu na svom terenu dočekati Radnički iz Niša (nedelja 18.30, TV Arena 1 premium) gde im je potrebna pobeda kako bi zadržali nadu da će Zvezda izgubiti od Voždovca, pa tako ispustiti titulu i prepustiti je crno-belima.

Trener Partizana, Aleksandar Stanojević, istakao je da ne veruje u to da će uspeti da osvoji titulu:

''Rekao sam da ne verujem da ćemo osvojiti titulu iz 1.001 razloga, da se ne ponavljam, ali ne gubim nadu. Uvek nam je svaka naredna utakmica bila najvažnija te je tako i sada. Nećemo kalkulisati i rotirati igrače. Izvešćemo najbolji sastav za ovu utakmicu kako bismo pobedili Radnički. Lakše je pripremiti ekipu kada ste na minus dva nego kada vam rival beži deset bodova. Voleo bih da nas navijači podrže i da bude pozitivna atmosfera, prijatno za igru kao i na prethodnom duelu. Imamo matematički šanse za titulu i tako se i spremamo'', rekao je Stanojević, pa dodao:

"Ne očekujem defanzivan Radnički jer kad primite gol nije lako vratiti se u utakmicu. Rivalu je ovo meč za izlazak u Evropu i očekujem ga maksimalno motivisanog".

Voždovac je u sezoni 2016/17 savladao Zvezdu i pomogao Partizanu u borbi za titulu, da li nešto slično i sada može da se desi?

''Ne verujem u te stvari što se tiče istorije, verujem da svaka ekipa može uvek da priredi iznenađenje, pogotovo Voždovac koji ima specifičan stil igre''.

Potom je istakao da se još uvek ne zna da li će povređeni Bibars Natho biti spreman za finale Kupa:

''Rekao sam već da ne znamo kakva je situacija, odnosno u kakvom će stanju biti. Sačekaćemo danas i ovih dana da vidimo kako izgleda. Što se tiče rotacija uvek pravimo određene kombinacije u odnosu na protivnika, tako ćemo i ovaj put''.

Na pitanje da li je teško sastavljati ekipu kada je borba za titulu ovako neizvesna, Stanojević je odgovorio u svom stilu:

''Mnogo je lakše nego kad vam prvoplasirani beži deset bodova, tako da bićemo izuzetno motivisani'', rekao je trener Partizana, pa za kraj pozvao navijače da pruže podršku:

''Bitno je da dođu da nas podrže, nebitno u kom broju, već da bude jedna pozitivna atmosfera i da budu uz nas''.

Komentari (0)

Sport