Fudbal

Mladen Krstajić napustio Makabi Tel Aviv: Srpski trener napustio Izrael

Komentari

Autor: Euronews

24/05/2022

-

22:44

Mladen Krstajić napustio Makabi Tel Aviv: Srpski trener napustio Izrael
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Posle samo šest meseci zajedničkog rada, Makabi iz Tel Aviva odlučio je da raskine saradnju sa Mladenom Krstajićem.

Nekadašnjim selektor "orlova" stigao je u Izrael krajem prošle godine, a ekipu je vodio na 30 utakmica na kojima je uknjižio 18 pobeda, sedam remija i pet poraza.

Nije to, ipak, bilo dovoljno da nastavi mandat u klubu, a izraelski mediji spekulišu da bi na njegovo mesto mogao da se vrati Vladimir Ivić, koji je ovim klubom komandovao dve godine (od kraja maja 2018. do jula 2020. godine) i za to vreme osvojio isto toliko titula.

"Želeo bih da zahvalim Mladenu na mukotrpnom i predanom radu tokom perioda provedenog u klubu. Hvala mu na maksimalnoj posvećenosti u klubu, a mnogo smo mu zahvalni na načinu na koji je prihvatio Tel Aviv i Izrael. Želimo Mladenu i njegovom stručnom štabu sve najbolje u nastavku karijere", preneo je sajt kluba reči vlasnika Makabija Miča Goldara.

Pod Krstajićevom komandom klub je sezonu završio na trećem mestu sa 69 bodova, devet manje od šampiona Makabija iz Haife, pa će ekipa u narednoj sezoni nastupiti u drugom kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

"Od prvog dana, otkako sam došao, znao sam da je ovo najveći klub u Izraelu. Zajedno sa stručnim štabom, osećao sam se kao kod kuće, zahvaljujući svima u klubu, ali i navijačima. Bilo je ovo sjajno iskustvo. Napuštam klub ponosan, uzdignute glave, ponosan što sam imao priliku da budem trener Makabija i što ostajem doživotni navijač kluba", istakao je Krstajić prilikom odlaska.

U Izrael je stigao nakon što se rastao sa TSC-om iz Bačke Topole, gde je radio tokom 2021. godine, a više od četiri godine, od januara 2015. do decembra 2019. godine, bio je predsednik Radnika iz Bijeljine.

Spekuliše se da bi mogao, ukoliko se Aleksandar Stanojević odluči na odlazak iz Partizana, da sedne na klupu tima iz Humske.

Komentari (0)

Sport