Fudbal

Vlada Velike Britanije odobrila prodaju, Tod Beli novi vlasnik Čelsija

Komentari

Autor: Euronews

25/05/2022

-

18:07

Vlada Velike Britanije odobrila prodaju, Tod Beli novi vlasnik Čelsija
Tod Beli - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Saga je završena na vreme, Čelsi će dobiti novog vlasnika - Toda Belija. Vlada Velike Britanije danas je konačno odobrila preuzimanje kluba iz Londona za 4,25 milijardi funti od Romana Abramoviča koji je poslao juče i pismenu overenu potvrdu da će skoro dva miliona funti ostati u klubu za pokrivanje svih dugova.

Tako je okončana saga koja je pretila da parališe prologodišnjeg osvajača Lige šampiona i da ga dovede u opasnost da izgubi licnecu za takmičenje u premijer ligi i UEFA takmičenjima.

Ipak, posle dobijanja i poslednjeg papira od ruskog tajkuna koji je zbog rata u Ukrajini bio proteran, a sva sredstva su mu bila zamrznuta u Velikjoj britaniji, ministri Vlade su dali "zeleno svetlo" da se u naredna dva-tri dana završi preuzimanje od strane suvlasnika bejzbol tima Los Anđeles Dodžersa.

Novi vlasnici takođe žele da vrate Čelsi u borbu za primat kako u Premijer ligi tako i u Evropi pa su spremni da ulože 1,75 milijardi funti u narednih 10 godina.

Prvi posao su odradili uspešno, a to je ostanak trenera Tomasa Tuhela, sada su na red došli igrači. 

Govori se da će Sesar Aspilikueta, Ngolo Kante, Mejson Maunt i Žoržinjo produžiti ugovore i da će se onda dovesti adekvatna pojačanja.

Komentari (0)

Sport