Fudbal

Radovan Krivokapić: Pokazali smo jak karakter na EP

Komentari

Autor: Euronews

25/05/2022

-

19:30

Radovan Krivokapić: Pokazali smo jak karakter na EP
Kadetska reprezentacija Srbije - Copyright fss

veličina teksta

Aa Aa

Kadeti Srbije nakon remija sa Španijom koji im je doneo drugo mesto u grupnoj fazi i plasmana u nokaut fazu, na putu ka polufinalu prvenstva Evrope u Izrealu za rivala imaju Dansku. 

Selektor Radovan Krivokapić smatra da je najvažnije da se ekipa regeneriše posle veoma napornih duela sa Belgijom, Turskom i Španijom.  Dan posle plasmana među osam najboljih selekcija u Evropi, usledio je trening oporavka na plaži, zatim i analiza rivala koji je u poslednjem meču u grupi D savladao Portugal (3:1) i (ne)očekivano osvojio prvo mesto u grupi.

"Dobro smo analizirali utakmice koje su iza nas, videli gde smo grešili, gde smo bili dobri, na isti način spremaćemo se za četvrtfinale. Želimo više, želimo dalje, u fokusu je samo meč sa Danskom. Sve što je bilo stavili smo u arhivu, spremamo se za novu utakmicu koja ponovo ima veliki ulog", naglasio je selektor Radovan Krivokapić.

Mečevi na Evropskom prvenstvu se igraju na tri dana, a potrošnja u svakom duelu je bila velika.

"Problem je što sve ekipe protiv kojih igramo imaju jača ligaška takmičenja i oni su već navikli na ritam koji nas je sačekao u Izraelu. Momci u našoj ligi imaju svega tri-četiri jače utakmice, tako da smo tu u hendikepu, ali na nama je ih spremimo za svaku narednu utakmicu. Oni su ovde već pokazali veliko srce, jak karakter, fantastičan odnos prema dresu koji nose. Tako će biti i protiv Danske".

"Orlići" su sa sigurnošću očekivali Portugal u četvrtfinalu, međutim, stvari su se na terenu drugačije odvijali i Danska je pobedom od 3:1 nad Portugalcima preuzela prvo mesto i zakazala duel sa Srbijom.  

"Sve reprezentacije koje su izborile plasman u četvrfinale imaju kvalitet i nisu slučajno u borbi za polufinale. Gledao sam sa stručnim štabom utakmicu Portugal – Danska, desilo se neočekivano, fudbal je ponovo režirao ono što ga čini najpopularnijim sportom. Bukvalno se u poslednjih pet minuta sve okrenulo i dobili smo Dansku za protivnika. Uradili smo analizu, videli njihove prednosti, njihove mane, ali mi gledamo prvo sebe, tražimo našu šansu. I verujem da ćemo uspeti da ostvarimo naredni cilj", podvukao je Radovan Krivokapić.

Možemo da se nadamo da će generacija "2005" dati u perspektivi naslednike Rajkovića, Veljkovića, Maksimovića, Živkovića, braće Milinković – Savić, Mitrovića…

"Momci su skrenuli pažnju na sebe posle ostvarenih rezultata, od srca im želim da nastave tako i ubuduće. Nimo imali lak put, bilo je tu mnogo trnja i kamenja, ali tako se rađaju šampioni. Uveren sam da će ovi momci jednog dana postati seniorski reprezentativci", zaključio je Radovan Krivokapić.

Radovan Krivokapić veliku pažnju poklanja motivaciji igrača. Pred meč sa Španijom, "Orlići" su mogli da vide golove Dragana Stojkovića protiv "furije" na Prvenstvu sveta u Italiji 1990. godine, ali i završne poene Novaka Đokovića u pobedi protiv Nadala.

A motivacioni govori selektora su posebna priča. Oni koji su imali prilike da čuju ili pročitaju reči Veljka Paunovića, pred finalni meč sa Brazilom na Novom Zelandu, a zatim poslušaju Radovana Krivokapića, samo će reći – ovo je da se naježiš! Treba videti reakciju igrača posle tih reči, kako da na teren izlaze ratnici, gladijatori... Zbog toga smo svedoci silnih preokreta u režiji "Orlića".

Komentari (0)

Sport