Fudbal

Crvenoj zvezdi i pehar Kupa Srbije: Majstor Katai ostavio Partizan bez trofeja u sezoni

Komentari

Autor: Euronews

26/05/2022

-

20:00 >> 20:03

Crvenoj zvezdi i pehar Kupa Srbije: Majstor Katai ostavio Partizan bez trofeja u sezoni
Katai - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Crvena zvezda je popbednik Kupa Srbije, na stadionu "Rajko Mitić" pobedili su Partizan 2:1 (1:0) i u vitrine uneli 26. trofej u ovom takmičenju. Junak finala je bio svakako Aleksandar Katai koji je postigao dva majstorska gola, po jedan u oba poluvremena i na neki način kaznio dve greške Partizana koji je i treću uzastopnu sezonu završio bez trofeja.

Crvena zvezda i Partizan odigrali su prvih 25 minjta derbija na nivou "već viđenih", dinamičan, sa mnogo taktičke discipline, ali bez prilika.

Nigde nije bilo Aleksandra Kataija u tom delu, a onda je Zvezdin "magiko" uradio ono pto najbolje zna - postigao je majstorski pogodak. Slavoljub Srnić mu je odložio loptu na 18 metara, crno-beli su kasnili sa blokom, a Katai je pogodio sam gornji ugao nemoćnog Stevanovića za vođstvo.

Tu se kup derbi i "otključao", Partizan je ostao bez Jevtovića (povreda), ali je sa Holnderom dobio ofanzivca više i imao je dve izgledne prilike za izjednačenje. Posle akcije Meniga, loptu je iskosa sa 10 metara bek Aleksandar Miljković poslao pravo u Borjana. Usledio je onda korner za crveno-bele, udarac Kange i odbrana Stevanovića i odmah druga dobra prilika za crno-bele.

Lazar Marković je ostavio loptu Menigu na desnoj strani, a Holanđanin je sa sedam-osam metara šutirao katarstrofalno, umalo nije pogodio korner zastavicu na suprotnoj strani terena.

Zvezda je na poluvremenu imala i gol prednosti i mirnoću, crno-beli su u prvom delu bili egal, ali se jasno videlo da se Rikardo Gomeš muči sa povrešenim zglobom, a i Kvinsi Menig je imao problema sa povredom iako je izdržao 45 minuta.

Trener crno-belih Aleksandar Stanojević pohgodio je sa izmenama, bek Lutovac i Bibras Natho doneli su pritisak, ali i izjednačenje u 61. minutu. Slobodan Urošević centaršut Natha sa desne strane levicom poslao u sam ugao.

Crno-beli su iskoristili bolju igru u nastavku, ali slaba je to bila uteha kada je Miletić promašio loptu na centru, a Katai imao brisan prostor pred sobom, predriblao je i golmana Stevanovića i doneo novu prednost Zvezdi u 72. minutu.

Greška Miletića i taj gol Kataija kao da je presekao igrače Partizana, do kraja nisu imali ni energije, a ni ideje kako da ponovo izjednače i izbore produžetke. Mogao je Ivanić da reši sve, ali je promašio ziceer.

Crveno-beli su dobili i drugi važan duel protiv Partizana i stigli do novog trofeja kupa.

Crvena zvezda - Partizan 2:1

Strelac: Katai u 26. i 72. za Zvezdu, a Urošević u 61. minutu za Partizan. Stadion: "Rajko Mitić". Gledalaca: oko 20.000. Sudija: Miloš Milanović (Ćuprija).

Crvena zvezda: Borjan - Eraković, Pankov (od 67. Ben), Dragović, Gajić, Srnić, Kanga, Rodić (od 76. Gobeljić) - Ivanić, Katai (od 76. Krstičić) - Ohi.

Partizan: Stevanović - Miljković (od 46. Lutovac), Miletić, Vujačić, Urošević - Zdjelar, Jevtović (od 23. Holender, od 77. Milovanović) - Marković, Jojić (od 77. Jović), Menig - Rikardo Gomeš.

Uživo, Crvena zvezda - Partizan 2:1

Drugo poluvreme

90+6: kraj finala, Crvena zvezda je osvojila Kup Srbije.

94. minut: velika šansa za Mirka Ivanića da sve reši, ali je sa 12 metara prebacio ceo gol.

90. minut: Igraće se još šest minuta u finalu Kupa Srbije. Partizan napada, Zvezda se brani. 

85. minut: Zvezda se uspešno brani, crno-bele kao da je presekla greška Miletića, nisu imali ni energiju, a ni ideju kako da ponovo ugroze Borjana.

72. minut GOOL, vodi Zvezda 2:1, ponovo Aleksandar Katai. Nemanja Miletić je ispao na centru, bila je to velika greška štopera, Katai je krenuo sam prema Stevanoviću, predrivblao je i golmana i ubacio loptu u mrežu.

 

 

70. minut: Partizan je na vreme postigao gol, Stanković je reagovao i umesto defanzivca Pankova poslao na teren El Fardu Bena. Zvezda je pojačala ritam, ali su crno-beli preko meninga zapretili. Borjan je bio siguran. Meč se otvorio.

61. minut GOOL, Partizan je izjednačio 1:1. Strelac je bio Slobodan Urošević. Natho je prebacio odbranu Zvezde, Gajić nije osetio Uroševića iz leđa. Sevnula je levica i lopta je pronašla put u sam ugao.Borjan je uspeo samo da je zakači ne i spreči pogodak.

 

 

60. minut: Stanojević uvodi Natha, Zvezda je promenila napadača. Ušao je Milan Pavkov.

55. minut: Crno-beli su agilniji, ali za sada ne pronalaze način kako da ugroze stamenu odbranu crvenio-belih koja deluje sigurno i mirno. Rodić je dobio žuti karton zbog neopreznog starta nad Miletićem.

Počeo je drugi deo finala, crno-beli su napravili drugi izmenu, Stanojević je poslao na teren Lutovca umesto Miljkovića.

Prvo poluvreme

45+3: Crveno-beli su u egal utakmici stekli prednost na poluvremenu sjajnim golom Aleksandra Kataija. Posle prvih 25 minuta bez šansi, u poslednjih 20 minuta obe ekipe su imale po dve dobre prilike. Na kraju prvog dela viđena je i gužva na terenu, Kanga i Rikardo su dobili kartone.

41. minut: nova dobrta prilika za Partizan, Marković je ostavio loptu Menigu na desetak metara iskosa, ali je Holanđanin zaista loše šutirao. Skoro je pogodio korner zastavicu ma kontra strani. Čine sve crno-beli da na odmor ne odu sa minusom, imali su još jedan obećavajući napad, ali ne i dobru završnicu.

38. minut: nova šansa za Kataija. Posle kornera Kange bila je Zvezdina "desetka" najviši u skoku, ali je Stevanović bio na visini zadatka.

36. minut: prva velika prilika za Partizan. Menig je prošao po levoj strani, došao je do peterca i centrirao. Lopta se odbila na desnu stranu gde se nalazio bek Miljković. Šutirao je iskosa, ali pravo u Borjana.

 

 

35. minut: Zvezda je stigla do vođstva iz prvog pravog šuta, stekla je sigurnost, dok je Partizan upao u krizu. Nema ideje, povezanih napada. Trener Dejan Stanković dobio je žuti karton zbog protesta i jednog nedosuđenog faula.

26. minut GOOL vodi Zvezda 1:0, strelac je Katai: sa 18 metara je poslao fantastičan udarac u sam gornji ugao nemoćnog Stevanovića.

 

 

23. minut: prva iozmena u Partizanu, marko jevtović se povredio i umesto njega je na terenu ofanzivniji Holender. 

20. minut: Nema prilika za gol, uglavnom se igra izmešu dva šesnaesterca, ali je Dragović zatražio pomoć lekara. Menig se takođe žali na povredu, Rikardo Gomeš igra uz bolove u zglobu. Mogle bi da se očekuju uskoro i izmene u sastavima.

10. minut: Za sada obe ekipe defanzivno dobro funkcionišu, uzdanice crvebo-belih Ivanić i Katai su dobro čuvani, pa nema ofanzivnih akcija domaćina. Partizan je izašao prilično "visoko", pritiska trojicu štopera i čeka neku grešku za tranziciju.

5. minut: Na startu se igra u solidnom ritmu, sudija Milanović je pustio da se igra muški, a Partizan je prvi zapretio. Lazar Marković je sa 13 metara pokupao da lobuje Borjana, ali je prebacio gol.

Počeo je meč, na stadionu "Rajko Mitić" jedva nešto preko 20.000 navijača prema procenama. Međutim, navijači još ulaze na stadion. izveštača. Meč posmatra i selektor Srbije Dragan Stojković Piksi, sa svojim stručnim štabom i direktorom reprezentacija Stevanom Dikom Stojanovićem.

MN Press

 

 

 

Crvena zvezda i Partizan od 18.00 časova igraju na stadionu "Rajko Mitić" finale Kupa Srbije. Crveno-beli brane trofej od prošle sezone i žele da 26. put podignu trofej za duplu krunu, dok crno-beli ne žele da i treću uzastopnu sezonu završe bez trofeja već im je namera da 17. put osvoje pehar kupa.

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković nije na raspolaganju imao samo beka Kristijana Pićinija, neće startovati ni Seku Sangogo (na klupi), a odlučio se za oprobanu postavu sa trojicom štopera i dva beka.

Njegov kolega Aleksandar Stanojević imao je mnogo više problema, Bibras Natho nije usepo da se oporavi da bi počeo meč, ali je na klupi. Fit je Rikardo Gomeš, koji startuje u derbiju. Koliko će moći da izdrži pokazaće vreme.

"Večiti" se 13. put sataju u finalima kupa, rezultat je egal 6:6. Meč sudi debitant Miloš Milanović iz Ćuprije.

 

Komentari (0)

Sport