Fudbal

Stanojević podneo ostavku u Partizanu: Rekao sam igračima da nisam više trener

Komentari

Autor: Euronews

26/05/2022

-

21:05 >> 21:27

Stanojević podneo ostavku u Partizanu: Rekao sam igračima da nisam više trener
Ivica Iliev i Aleksandar Stanojević - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Aleksandar Stanojević je podneo neopozivu ostavku. Posle izgubljenog finala Kupa, trener crno-belih je saopštio i klubu i igračima da odlazi.

Aleksandar Stanojević je podneo neopozivu ostavku. Posle izgubljenog finala Kupa, trener crno-belih je saopštio i klubu i igračima da odlazi.

''Čestitam Zvezdi na osvojenom Kupu, nama ostaje žal što smo imali dosta više šansi koje je trebalo da iskoristimo. Njima je Katai iz dva poteza rešio utakmicu. Žao mi je jer mislim da smo mogli biti konkretniji, kad ne postignete golove ne možete da pobedite''.

Kada je upitan o tome šta će sutra na treningu reći svojim fudbalerima, on je odgovorio:

''Nema sutra treninga, mi smo završili. Teško da ću ih videti ponovo, ja sam rekao ljudima koji vode klub da ako ne uzmemo titulu da ja neću biti trener sledeće godine. Oni su to znali, a danas mi je žao što nismo završili rezultatski bolje. Ja sam to već pričao, zbog cele situacije vezane za prvenstvo, već posle Čukaričkog sam obavestio ljude iz kluba da neću ostati ukoliko ne uzmemo titulu. Imamo izuzetan odnos, obavestio sam prvo igrače, a onda i direktora Ilieva. Mislio sam da ne kažem to, hteo sam za sutra da ostavim, ali eto kad je već tako. Više bih voleo da pričam o derbiju, mislim da je bila dobra utakmica, a ne ja da se stavljam u prvi plan'', rekao je Stanojević, pa dodao da ne želi da komentariše da li još neko iz kluba treba da ode: 

''Ne znam stvarno, ja pričam za sebe. Mislim da je klub dosta stvari uradio što se tiče stabilizacije finansijske nismo imali problema, ostalim stvarima se ne bavim. Što se mene tiče, preuzimam odgovornost, nismo uzeli titulu tako da ne bih dalje komentarisao''.

Potom je napomenuo da se na kaje što se vratio u Partizan, ali da se u budućnosti ne vidi u srpskom fudbalu:

''Ne kajem se, nije mi žao. Imao sam lepu grupu igrača, imali smo lepe trenutke, momci su bili sjajni i bili smo dobra grupa, tako da sam ponosan što sam bio deo ove priče. Ja sam tužan što idem, ali tako mora. Uvek verujem da može nešto da se desi, ali kada pričamo o prvenstvu nama nije moglo da se desi drugačije. Već sam rekao sve što sam imao, ne kajem se što sam bio ovde. Što se tiče srpskog fudbala, imamo dve ekipe u Evropi, treba da ga sačuvamo kolko možemo. I dalje sto odsto stojim iza svake svoje reči koja je potkrepljena svim činjenicama'', počeo je Stanojević, pa nastavio

''Mislim da se neću vraćati, razočaran sam u neke stvari. Mislim da se nigde u regionu ne dešavaju ovakve stvari, sigurno više u ovakvim stvarima neću učestvovati. Mene je srpski fudbal iznedrio, ne mogu da ga pljujem. Potrošio sam se, to troši svakog trenera, ali kada vam se dešavaju neke stvari na koje ne utičite onda nemate satisfakciju, a to se nama desilo''.

"Ja sam rekao ljudima da ako ne uzmemo titulu neću biti trener sledeće sezone. Oni su to znali. Titula je bila prioritet, nismo je uzeli, ne bih dalje komentarisao. Obavestio sam igrače u svlačionici da više nisam trener Partizana. Neću ih videti ni sutra, ni više", rekao je Stanojević.

Komentari (0)

Sport