Fudbal

Ova Srbija na zna za granice: Selektor kadeta Krivokapić sijao posle plasmana u polufinale EP

Komentari

Autor: Euronews

27/05/2022

-

09:17

Ova Srbija na zna za granice: Selektor kadeta Krivokapić sijao posle plasmana u polufinale EP
Ova Srbija na zna za granice: Selektor kadeta Krivokapić sijao posle plasmana u polufinale EP - Copyright FSS

veličina teksta

Aa Aa

Kadetska reprezentacija Srbije (U17) ostvarila je istorijski rezultat i plasirala se u polufinale Prvenstva Evrope! Nikada nijedna generacija u istoriji srpskog fudbala nije učinila ono što je pošlo za nogom generaciji 2005. 

Jeste Jugoslavija igrala finale EP za kadete 1990. kada su bili poraženi u produžecima od Češke 3:2. Tada je generacija sa Savom Miloševićem, Albertom Nađen, Aleksandrom Stanojevićem, do juče trenerom Partizana, stigla na korak do trona, ali ovo je prva srpska selekcija koja je stigla među četiri najbolja na Starom kontinentu.

Izabranici selektora Radovana Krivokapića savladali su Dansku 2:1 u četvrtfinalu Prvenstva Evrope u Izraelu i 29. maja boriće se sa Holandijom za plasman u finale!

Biti među četiri najbolje reprezentacije u Evropi, ostaviti iza sebe jednu Nemačku, Španiju (devet puta prvaci Evrope u ovom uzrastu), Belgiju, Italiju, veliki broj selekcija koje su fudbalski daleko razvijenije, sve reprezentacije iz regiona, zahteva respekt i poštovanje.

"Ono što je bilo daleko, sada nam je blizu. Ja mislim da ova ekipa ne zna za granice. Verujte nam da nećemo stati na ovomne. Daćemo sve od sebe da još jednom obradujemo naš narod u Srbiji, naš narod u dijaspori. Ova ekipa ogromno srce, izdržali su nemoguće, vraćali se kada su ih svi otpisivali, malo ko je verovao da ćemo biti među četiri najbolje selekcije u Evropi. Mi ipak idemo stepenik po stepenik, svaka čast momcima. Ja sam još uvek pod emocijama, momci slave u svlačionici, ovo je njihov trenutak, apsolutno su zaslužili sve što im se događa. Idemo dalje", rekao je posle meča sa Danskom, selektor Radovan Krivokapić

U svlačionici je grmelo: „Šta će nama Ektor Kuper kad je nama Krivi super“. Selektor je uspeo da napravi hemiju u ekipi, ima i svoje metode motivacije pa se pred duel sa Danskom gledao film "300" o Spartancima i kralju Leonidi. Uz Krivokapićeve komentare i metafore „blok, zajedništvo, snaga, strpljenje, svi kao jedan…“. I na teren onda izađu ratnici, fudbalski gladijatori, neko ko daje sebe dres 90 minuta.

FSS

 

 

"Ponosan sam na saigrače, dali smo sve od sebe, bili smo bolji, imali više prilika i nećemo da stanemo. Želimo finale, želimo da osvojimo Prvenstvo Evrope", rekao je Jan Karlo Simić, desni bek omladinaca Štutgarta i strelac prvog gola, igrač fantastičnih mogućnosti.

Kapiten Aleksandar Stanković, sin trenera Zvezde Dejana Stankovića mogao je juče i porodično da slavi.

"Neverovatan osećaj. Udarila me emocija, došlo mi je da plačem od sreće. Uvek sam verovao, zato što smo velika familija. Mi smo grupa koja se poštuje, koja se bori do kraja. Nikad ne odustajemo", s ponosom je istakao Stanković.

Uz Šveđanina Kangu, koji se oprostio od šampionata, Jovan Milošević je trenutno najbolji strelac Prvenstva Evrope sa četiri gola. Presudio je Turskoj, doneo zlata vredan bod protiv Španije, otpisao je i Dansku.

"Za sve nas je ovo ogroman uspeh, pre svega kao tim. Da li sam sumnjao? Ne. Samo nismo mnogo pričali. Znamo kako dišemo, znamo koliko možemo, evo do sada smo svaki cilj ostvarili. A bilo je mnogo iskušenja. Verujemo u sebe, zato mislim da ovo nije kraj priče, nego početak", najavljuje Jovan Milošević, napadač Vojvodine.

 

 

Ekspedicija Srbije danas odlazi iz hotela "Daniel" gde je boravila od prvog dana boravka u Izraelu i odlazi u Ramat Gan gde će boraviti zajedno sa selekcijama Francuske, Portugala i Holandije.

U polufinalu igraju Srbija - Holandija i Francuska - Portugalija.Oba meča su u subotu, a finale se igra 1. juna takože na stadionu u Netanji.

Komentari (0)

Sport