Fudbal

Ne odlazi iz Partizana samo Stanojević: Ugovori istekli Markoviću, Jojiću, Obradoviću...

Komentari

Autor: Euronews

27/05/2022

-

11:30

Ne odlazi iz Partizana samo Stanojević: Ugovori istekli Markoviću, Jojiću, Obradoviću...
Ne odlazi iz Partizana samo Stanojević: Ugovori istekli Markoviću, Jojiću, Obradoviću... - Copyright FK Partizan/Miroslav Todorović

veličina teksta

Aa Aa

Partizan je i treću godinu uzastopno ostao bez trofeja u sezoni i prvi lom je usledio odmah posle izgubljenog finala Kupa Srbije - trener Aleksandar Stanojević je napustio kormilo.

Uprkos sezoni u kojoj je osvojen rekordni broj bodova (98), crno-beli su gledali u leđa crveno-belima (100 bodova), a upravu kluba i sportski sektor čeka veliko letnje spremanje.

Prvo će morati da pronađu novog trenera. Pominju se mnogi partizanovci, od Slaviše Jokanovića, preko Veljka Paunovića, Vladimira Ivića, Saše Ilića, pa do Mladena Krstajića, ali ne treba se baviti špekulacijama već činjenicama.

A, ona glasi: sedmorici igrača Partizana su istekli ugovori sa klubom. Od kraja juna slobodni su Lazar Marković, Miloš Jojić, Milan Smiljanić, Lazar Pavlović, Rajko Brežančić, Ivan Obradović i Bojan Ostojić, koji završava karijeru ali će ostati u klubu kao deo stručnog štaba Teleoptika. Novi ugovor je ponuđen samo Aleksandru Miljkoviću, ali ga on još uvek zvanično nije potpisao. Ako klub odustane on će biti osmi na spisku igrača kojima su prestale obaveze prema crno-belima.

 

 

Lazar Marković je ove sezone odigrao 38 mečeva uz četiri gola i osam asistencija, bio je kapiten, imao je zaista odlične partije tokom dela sezone kada je Partizan dominirao, ali i slabije momente. Miloš "Zeka" Jojić je bio jedan od najstandardnijih kod Stanojevića, na terenu je bio na 52 meča, zabeležio je sedam golova i čak 14 asistencija. 

"Lola" Smiljanić je proveo svega 150 minuta na 15 mečeva bez učinka, Lazar Pavlović samo 600 minuta na 17 mečeva uz jednu asistenciju, Ivan Obradović je na 15 susreta (876 minuta) postigao gol i dodao asistenciju, Bojan Ostojić je proveo 472 minuta na sedam susreta, a Rajko Bržančić ni minut.

Veliko je pitanje da li će ostati neko od njih sedmorice. Stanojević je većini verovao, da je ostao možda bi neko od njih dobio i novi ugovor. Međutim, dok se ne imenuje novi trener i ne napravi strategija izlišno je o tome i nagađati.

Komentari (0)

Sport