Fudbal

Anćeloti pred finale Lige šampiona: U takvim mečevima morate biti spremni na sve

Komentari

Autor: Euronews

27/05/2022

-

21:28

Anćeloti pred finale Lige šampiona: U takvim mečevima morate biti spremni na sve
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Real Madrid će u subotu uveče (21.00, TV Arena 1 premium) pobedom protiv Liverpula u finalu pokušati da dođe do novog pehara Lige šampiona.

Trener španskog šampiona, Karlo Anćeloti, je na konferenciji za medije istakao da se za svaku utakmicu priprema drugačije, jer je svaka priča za sebe:

''Svaki meč je posebna priča i strategija. Sa moje tačke gledišta, motivacija ne nedostaje. Veoma sam srećan i uživam u ovom periodu. Osećam se relaksirano i pun sam samopouzdanja. Očekujem da ću imati blagu tremu, ali igrači su tu da me uvere u naš kvalititet i daju mi veru u uspeh'', rekao je Italijan, pa dodao:

''Moramo da pristupimo sa ciljem da pokažemo pun potencijal. Ono što smo prikazivali tokom čitave sezone treba da uradimo i sutra. U pitanju je maksimalna timska posvećenost, ali i će individualni kvalitet biti od velikog značaja. Pojedini fudbaleri i dalje treba da se dokazuju i naprave razliku. Liverpul će igrati sa jakim intenzitetom, imaju kvalitet i igraju veoma direktno. Tim koji bude sposoban da pokaže svoj kalitet će na kraju odneti pobedu''.

''Imam sjajne uspomene sa finala i mislim da je upravo ono protiv Liverpula kada sam poražen (dok je vodio Milan prim.aut.) bilo upravo ono najbolje. Svašta može da se dogodi u finalu, moramo biti spremni na sve. Imali smo vremena da se pripremimo i uđemo u dobroj formi. Daćemo svoj maksimum, ali to nije dovoljno za pobedu. U fudbalu postoje stvari koje ne mogu da se kontrolišu, ali finale je uvek jedno specijalno iskustvo. Sklapanje tima je prelepa stvar i morate da uživate u tome do sudijskog zvižduka, bez razmišljanja o tome šta bi sve moglo da se desi''.

Komentari (0)

Sport