Fudbal

Selektor kadeta Krivokapić posle trećeg mesta na EP: Ovi momci su za mene šampioni

Komentari

Autor: Euronews

30/05/2022

-

09:32

Selektor kadeta Krivokapić posle trećeg mesta na EP: Ovi momci su za mene šampioni
Kadetska reprezentacija Srbije - Copyright fss

veličina teksta

Aa Aa

Kadetska fubalska reprezentacija Srbije nije uspela sinoć da se plasira u finale Evropskog prvenstva u Izraelu, ali je apsolutno oduševila i igrom i rezultatima.

Taman smo zaboravili prečku Predraga Mijatovića sa SP 1998. godine, a pamtiće se dve prečke Jovana Mijatovića u poslednjim minutama polufinala protiv Portugalije (2:2) posle kojih su "orlići" poraženi posle izvođenja jedanaesteraca.

Na kraju je osvojeno treće mesto bez poraza, Jovan Milošević je sa pet golova vodeći strelac šampionata.

"Došli smo do kraja našeg puta na ovom šampionatu. Zaustavljeni smo na penal ruletu, na mestu gde je uvek lutrija. Žao mi je momaka koji su išli i preko granice mogućnosti, borili su se kako smo to zahtevali. Mislim da smo po prikazanoj igri bili bolji od Holandije, stvorili smo mnogo više prilika, dva puta je prečka bila njihov saveznik, zaslužili smo da pobedimo u regularnom delu. To je fudbal", istakao je selektor Radovan Krivokapić.

 

 

Tugu u svlačionici je bila velika.

"Momcima je ovo strašno teško palo, pokušavam da za njih pronađem reči utehe. Momci su zaslužili da im u Srbiji čestitaju na svemu što su pokazali na ovom Evropskom prvenstvu, jer nema selekcije, trenera koji nam nije čestitao na igri i ponašanju. Holandski kolega je došao posle meča i svima čestitao, nije krio divljenje, kako je sam rekao, kvalitetu i karakteru koji Srbija ima. Pristup, odnos prema dresu, sve je bilo zaista na visokom nivou. I to je bio moj prvi zahtev kada smo se okupili. Gde god da idu Srbiju moraju da predstave u najboljem svetlu. I bili su primer na terenu i van njega. Oni su za mene šampioni", ponosan je Krivokapić.

Komentari (0)

Sport