Fudbal

Poznati Poljak sudi Srbiji: Račkovski na centru u Beogradu protiv Norveške

Komentari

Autor: Euronews

31/05/2022

-

09:45

Poznati Poljak sudi Srbiji: Račkovski na centru u Beogradu protiv Norveške
Poznati Poljak sudi Srbiji: Račkovski na centru u Beogradu protiv Norveške - Copyright Euronews/Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Srbija se priprema za start Lige Nacija, a 2. juna na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu prvi meč "Grupe 4", "B" Divizije protiv Norveške sudi poljski arbitar Pavel Račkovski, sa pomoćnicima Adamom Kupšikom i Bartošem Heinigom.

Nije nam nepoznat ovaj arbitar jer je do sada tri puta bio akter mečeva Srbije. Bio je četvrti sudija u Velsu 2013. kada smo pobedili "zmajeve" 3:0, kao i 2017. godine na duelu Srbija - Gruzija (1:0). Kao glavni arbitar vodio je duel u Litvaniji 2019. u kvalifikacijama za EURO koji smo pobedili 2:1.

 

 

Jedan od najboljih poljskih arbitara koji je sudio i finale kupa ove zemlje između Korone i Čobrija 29. maja, ove sezone bio je pet puta glavni arbitar na internacionalnim m ečevima, dva puta u Ligi Evrope i tri puta u Ligi konferencija. Bio je angažovan od strane grčkog saveza da sudi duel između Panatinaikosa i Olimpijakosa u Superligi.

Sudio je i dva meča reprezentacijama ove sezone i to u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Bio je glavni arbitar na meču Belorusija - Belgija (0:1) i Kosovo - Gruzija (1:2).

Komentari (0)

Sport