Fudbal

Omladinci Srbije na fer-plej do završnice Evropskog prvenstva

Komentari

Autor: Euronews

07/06/2022

-

21:19

Omladinci Srbije na fer-plej do završnice Evropskog prvenstva
Omladinci Srbije na fer-plej do završnice Evropskog prvenstva - Copyright FSS

veličina teksta

Aa Aa

Omladinska reprezentacija Srbije izborila je plasman na završnicu EP u Slovačkoj na krajnje neobičan način. U drugom krugu kvalifikacija koji se igrao u Holandiji, prvo mesto je obezbedila ispred Ukrajine zahvaljujući fer-pleju. 

Obe selekcije su turnir završile sa istim brojem bodova (po 7), istom gol razlikom (6:4), a u međusobnom duelu bilo je 1:1, pa je pobednika odučivao manji broj žutih i crvenih kartona u čemu su "orlići" bili bolji od Ukrajinaca.  

U trećem meču izabranici Aleksandra Jovića pobedili su Norvešku rezultatom 3:2, a Ukrajina Holandiju 2:1, i potom, uz mnogo sreće, obezbedili odlazak na završnu smotru kontinetalnog takmičenja. 

"Orlići" su moglim i drugačije po prvog mesta, ekspresno su, u periodu od 33. do 36. minuta stekli dva gola prednosti. Uroš Lazić je načeo mrežu Norvežana, a Nemanja Motika je duplirao. Na početku drugog dela Petar Ratkov je povisio na 3:0, ubedljiv trijumf garantovao je "Orlićima" prvom mesto zbog bolje gol razlike.  

U finišu meča Norveška je smanjila na 3:2 i stvari su se iskomplikovale za Srbiju, Holandija je ispustila vođstvo od 1:0 na poluvremenu, Ukrajina je u nastavku sa igračem više izjednačila na  1:1, a u nadoknadi vremena stigla i do pobede. 

U nedelju dana turnira, "Orlići" su odradili tri uzbudljiva meča. U prvoj utakmici savladali su domaćina Holandiju rezultatom 2:1, strelci su bili Marko Lazetić i Petar Ratkov. U drugom meču sa Ukrajincima Mihajlo Ilić je doneo bod, a posao je uspešno priveden kraju trijumfom protiv Norveške i potom zahvaljujući fer-pleju..  

Na Prvenstvu Evrope koje se igra od 18. juna do 1. jula, Srbija će biti u grupi sa Engleskom, Austrijom i Izraelom.

U odlučujućem meču protiv Norveške selektor Aleksandar Jović odlučio se za sastav: Lukić, Lazić, Leković, Ilić (Kovačević), Miletić, Gordić (Đurić), Stanković, Knežević, Miladinović (Ajdar), Ratkov, Motika. 

Komentari (0)

Sport